Nederlands Film Festival organiseert filmvertoningen met ondertiteling en een tolk

Van 27 september tot en met 5 oktober 2018 mag Utrecht zich negen dagen lang weer de filmhoofdstad van Nederland noemen. Het Nederlands Film Festival (NFF) ziet filmeducatie als een belangrijke pijler en biedt daarom elk jaar tal van schoolvoorstellingen, workshops en evenementen voor het primair en voortgezet onderwijs. Bovendien vindt het NFF dat iedereen moet kunnen genieten van film. Voor leerlingen met een gehooraandoening uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs organiseert het NFF daarom filmvertoningen, inclusief Nederlandse ondertiteling en een tolk Nederlandse gebarentaal voor in de zaal.

Primair onderwijs (groep vijf tot en met acht)

Dit jaar wordt voor het primair onderwijs de jeugdfilm Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet vertoond. De filmvoorstelling vindt plaats op vrijdag 28 september en donderdag 4 oktober 2018 om 10.30 uur. De kosten bedragen € 2,75 per leerling, begeleiders krijgen gratis toegang. Dummie heeft heimwee naar Egypte en vooral naar zijn mummie-ouders. Daarom reist hij met zijn beste vriend Goos af naar het land van de piramides. Daar ontdekt Dummie dat hij na duizenden jaren maar weinig herkent van zijn oude vaderland. Dit is alweer het derde verfilmde Dummie-boek van Tosca Menten. Klik hier voor de trailerik hier voor de trailer.

Voortgezet onderwijs (bovenbouw)

Voor het voortgezet onderwijs wordt de film Doof kind vertoond. De filmvoorstelling vindt plaats op maandag 1 oktober en woensdag 3 oktober 2018 om 10.30 uur. De kosten bedragen € 5,- per leerling, begeleiders krijgen gratis toegang. Tobias is doof, maar allesbehalve zielig. De vrolijke Tobias maakt van wat andere mensen een handicap noemen, zijn beroep, want hij gaat studeren aan de enige dovenuniversiteit ter wereld en wordt docent Gebarentaal. Het is een heel persoonlijke documentaire, gemaakt door de vader van Tobias, met veel homemovie-fragmenten. Klik hier voor de trailer.


Scholen kunnen zich inschrijven tot en met 6 juli via de website van het NFF.

Publicatiedatum: 18 juni 2018