Moeder geeft samen met NVVS kinderfolder uit over brughoektumor

Wie de diagnose brughoektumor krijgt, herkent het vast wel. Vele vragen wervelen door je hoofd; wat nu? Is het ernstig? Hoe moet het thuis? En met mijn werk? Wat moet ik regelen?

Een vraag die er voor Carla bij kwam toen in 2010 bij haar een brughoektumor werd ontdekt, was: hoe leg ik dit uit aan mijn kinderen? Haar eigen ervaringen daarmee zette zij op papier. De NVVS heeft nu dat verhaal omgezet in een informatieve folder voor kinderen, die vertelt wat er allemaal gebeurt als papa of mama ‘een bolletje in het hoofd heeft’.

De NVVS ondersteunt het initiatief van Carla om haar eigen ervaringen te vertalen in informatie voor kinderen van harte. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is juiste informatie van groot belang, zeker als het om zoiets engs als een tumor gaat. NVVS-directeur Joop Beelen: “Ik hoop dat deze nieuwe folder helpt om kinderen goede uitleg en geruststelling te geven. Ik ben blij dat we als NVVS dit initiatief kunnen steunen en dat we deze kinderfolder nu samen met Carla kunnen aanbieden aan wie daar behoefte aan heeft.”

De folder is gratis te downloaden en/of te bestellen in de NVVS-webshop. In het april-nummer van HOREN Magazine is Carla’s verhaal over haar brughoektumor en de totstandkoming van de folder te lezen. Ook HOREN ontvangen? Word dan lid!

Publicatiedatum: 16 april 2013