Luisteren naar noden slechthorende klant geeft doorslag bij verkiezing Audicien van het Jaar

Audicien Peter Priem, die voor deciBel hoortoestellen werkzaam is in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden, is verkozen als Audicien van het Jaar 2014. Bijzonder is dat het bij deze verkiezing draait om nominaties van slechthorenden die een uitzonderlijk goede zorg van hun audicien hebben ervaren.

De wedstrijd wordt gehouden in een partnerschap tussen Rayovac, de maker van hoortoestelbatterijen, Audio Infos Magazine en de European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA). Deze organisaties vormen een panel die de voordrachten bekijkt.

Audicien Peter Priem werd voorgedragen door de slechthorende Nico Klever. Deze beschreef zijn audicien als een “uitzonderlijk klantvriendelijke, humoristische en bijzonder gedegen audicien.” Nico Klever komt al bij Priem vanaf het moment dat hij in 2011 hoortoestellen ging dragen. In zijn voordracht stelde hij: “Peter Priem bekommert zich altijd om hoe het met je gaat en probeert er steeds voor te zorgen dat je hoortoestel voldoet aan al je wensen. Bovendien geeft hij uitstekend advies en is hij altijd bereikbaar. Hij gaat op een schitterende manier met iedereen om.” Nico Klever verwees verder naar de inzet van Peter Priem voor het Rode Kruis, bovenop zijn werk als audicien. De toewijding van Priem en zijn bijkomende steun aan goede doelen hebben de panelleden ertoe doen besluiten hem te bekronen met de titel Audicien van het Jaar.

Motivatie
Paula Brinson-Pyke, Marketing Director bij Rayovac, zei bij de uitreiking: “Verhalen zoals die van Nico zijn de motivatie waarom we deze competitie houden – als beloning voor het professionalisme, het geduld en de vriendelijkheid die audiciens dag in dag jegens hun klanten betuigen.”
Panellid Deborah Bourne, Corporate Relationship Manager voor de liefdadigheidsorganisatie Hearing Dogs: “De nominatie is een belangrijk uitdrukking van een "klantgerichte" benadering, waarin de tijd wordt genomen om te luisteren naar de noden van de slechthorende, zodat het hoortoestel precies kan worden afgesteld en afgestemd op de individuele behoeften.”

Waardering
Als Nederlandse winnaar van de titel Audicien van het Jaar, maakt Peter Priem kans om verkozen te worden tot Europese Audicien van het Jaar. Wie met die titel aan de haal gaat, wordt later dit jaar in Hannover bekend gemaakt.
Andere audiciens die speciale waardering in de wedstrijd Nederlands Audicien van het Jaar ontvingen, zijn:
- Dave Stolk
- Robbie van Esch (Hoorstudio Strating)

Kijk voor meer informatie op www.audicienvanhetjaar.nl/audiologist-2014-winner/.

Op Hoorwijzer.nl kunt u uw eigen ervaringen met uw audicien kwijt en kunt u zien welke (andere) audiciens positief scoren in de ogen van hun klanten.

Publicatiedatum: 23 oktober 2014