Limited Hearing-bordje verkrijgbaar in NVVS-webshop

Het knalgele Limited Hearing-bordje is een internationale variant van het SH-bordje (ooit in de Nederlandse verkeersveiligheidsregels opgenomen als hét symbool voor weggebruikers met een gehoorbeperking). Het Limited Hearing-bordje is nu, net als het SH-bordje, verkrijgbaar via webshop.

Veilig en relaxed onderweg
Limited Hearing staat voor Beperkt Horen. Met dit bordje laat u andere weggebruikers weten dat u hen wellicht niet hoort toeteren of bellen als u op de fiets zit of ergens wandelt. Andere weggebruikers kunnen bij het zien van het bordje met een boogje om u heen gaan. Dit voorkomt onnodige irritaties en vervelende schrikreacties. Dit bordje is voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun eigen auditieve beperking zichtbaarder willen maken op de weg, fietspad of skipiste. Met als doel: veilig en relaxed onderweg zijn!

Bianca van der Horst (100procentslechthorend.nl) nam samen met de plotsdove Cor Toonen en de slechthorende accountingstudent Remco Veldhuis het initiatief voor ontwikkeling en productie van het Limited Hearing-bordje. Zie www.worldwidevisible.com voor meer informatie.

 Publicatiedatum: 12 december 2014