Let op: diverse ziekenhuizen draaien zondagsdiensten op dinsdag 21 juni

De Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD), Federatie Medisch Specialisten en werknemersorganisatie FBZ hebben een conflict met de ziekenhuizen. Het gaat om de doorbetaling van pensioenpremies aan artsen met een salaris van boven een ton. Om het protest kracht bij te zetten, worden op 21 juni in 35 ziekenhuizen en revalidatiecentra zondagsdiensten gedraaid. Patiëntenfederatie NPCF, waar Stichting Hoormij bij is aangesloten, laat weten het stakingsrecht te respecteren maar de voorkeur te geven aan acties waar patiënten geen hinder van ondervinden. De hinder zit nu voornamelijk in het feit dat operaties en afspraken voor die dag zoveel mogelijk worden afgezegd en verplaatst.

Uiteraard gaan spoedopnames en opnames op de intensive care en de afdelingen kraam/couveuse, oncologie en hartbewaking wel gewoon door. Uitgangspunt is dat de patiënt er zo min mogelijk last van heeft, en dus worden er ook patiëntvriendelijke activiteiten gedaan deze dag. Elk ziekenhuis bekijkt hoe ze die dag gaan invullen, bijvoorbeeld door het organiseren van een inloopspreekuur of de verpleegkundigen meehelpen. De artsen zijn wel aanwezig in het ziekenhuis. In situaties dat er problemen ontstaan met patiënten wordt er in het voordeel van de patiënt beslist.

Mocht je zelf op dinsdag 21 juni een afspraak hebben bij het ziekenhuis, maar heb je nog niets gehoord, kijk dan op https://www.pensioenopgroen.nl/ om te zien welke ziekenhuizen/revalidatiecentra op dinsdag 21 juni zondagsdienst draaien. Staat jouw ziekenhuis erbij, dan is het raadzaam om goed te checken of jouw afspraak doorgaat. Op de site kun je ook meer lezen over het waarom van de actie.
Publicatiedatum: 13 juni 2016