Kyteman componeert speciaal nummer voor CI-draagster

Voor het eerst een concert ervaren na je hele leven doof te zijn geweest. Op 25 augustus gaat de 19-jarige Vera van Dijk uit Maarn dit meemaken. Speciaal voor haar zal muzikaal genie Kyteman, samen met zijn achttienkoppige orkest, een bijzonder optreden verzorgen in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Kyteman speelt tijdens het concert ook een nummer dat door het Nederlandse publiek wordt geselecteerd en speciaal op Vera's gehoor is aangepast. Voor Vera, die dankzij een cochleair implantaat sinds twee jaar weer beperkt kan horen, gaat haar grootste wens in vervulling.

Welk liedje móet je beslist horen als je voor het eerst naar muziek kan luisteren? Nu de concertdatum nadert, is dat de vraag die Kyteman bezighoudt. "Ik ben benieuwd met welke suggesties Nederland komt", zegt Kyteman. "Er zijn zoveel verschillende genres en tracks om uit te kiezen. Met Vera's hulp componeer ik een speciale versie van het nummer dat Nederland aandraagt, zodat het op haar gehoorkwaliteit aansluit en perfect bij haar binnenkomt. Het resultaat horen jullie op 25 augustus." Via www.firstconcert.nl en middels #FirstConcert kan het publiek Kyteman helpen met de selectie van het nummer, door een nummer aan te dragen.

First
Het concert is onderdeel van het wereldwijde Vodafone Firsts-programma dat mensen helpt om iets voor de eerste keer te beleven. "Ik voel me vereerd dat Kyteman en zijn orkest speciaal voor mij een nummer opnieuw gaan arrangeren", zegt Vera. "Voordat ik kon horen hielp mijn broer, die op het conservatorium zit, mij altijd om muziek te beleven via de trillingen van zijn gitaar. Zo kon ik alsnog van muziek genieten. Alsnog bleef ik nieuwsgierig naar klanken en melodieën. Dat Kyteman mij in staat stelt echt muziek te beluisteren is voor mij een droom die werkelijkheid wordt. Nu kan ik samen met mijn broer genieten van een concert zoals iedere andere leeftijdsgenoot."

Kijk voor meer informatie over CI op nvvs.nl/ci en opciweb.nl.

Publicatiedatum: 06 augustus 2014