Inregel-box voor gehoorimplantaten genomineerd voor innovatieprijs

De Rabobank reikt op 7 november de Herman Wijffels Innovatieprijs uit. In de categorie Zorg en Welzijn is ABC International Trade B.V. genomineerd met de Otocube; een draagbare audiologische box voor het testen en inregelen van gehoorimplantaten (zoals CI).

Deze box  bevat meetapparatuur en is geluidsdicht gemaakt waardoor audiologen hiermee eenvoudig kunnen testen of de instellingen van het Cochleair Implantaat goed zijn en eventueel aangepast dienen te worden. Voorafgaand aan elke meting wordt de apparatuur geijkt. De computergestuurde apparatuur kan meetresultaten per ‘patiënt’ onthouden en vergelijken.

Herman Wijffels Innovatieprijs
Met de Herman Wijffels Innovatieprijs versterkt de Rabobank innovatieve ondernemers door de inzet van haar netwerken, kennis, geldprijzen en publiciteit. Veel finalisten zijn inmiddels succesvolle ondernemers of hard op weg dat te worden. De Herman Wijffels Innovatieprijs richt zich met nadruk op innovaties op het gebied van:
•    verduurzamen van de voedselketen
•    circulaire economie
•    zorg en welzijn

De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs worden uitgekozen door een jury. U kunt wel stemmen voor de publieksprijs (€ 5.000). Zie https://www.stemhwi2013.nl/.

Publicatiedatum: 28 oktober 2013