Informatieportaal van arts voor patiënt in de prijzen

Na een bezoek aan de dokter thuis nog eens op je gemak op je smartphone, computer of tablet nalezen wat je zorgverlener heeft verteld? Dat kan met Inforium; een systeem waarmee huisartsen en andere zorgverleners per e-mail  informatie op maat kunnen sturen. De NVVS heeft diverse informatie over slechthorendheid, tinnitus, de ziekte van Ménière en andere (ge)hoor-gerelateerde zaken ter beschikking gesteld voor het Inforium. Er werken nu al zo’n 28 ziekenhuizen met dit systeem. Onlangs won dit project van de polikliniek KNO van het Flevoziekenhuis te Almere de ‘Spirit of Planetree’ award.

Planetree is een organisatie die zorginstellingen helpt organisatie omtrent zorg te verbeteren. De Planetree Awards worden één keer per jaar uitgereikt en zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) initiatieven in praktijk te brengen die een belangrijk positief verschil maken voor cliënten (en hun naasten) en medewerkers. Initiatiefnemer Markus Oei en Marleen Vleming namen de prijs in ontvangst.

Inforium
Met Inforium krijgen patiënten krijgen via een beveiligde mail van hun arts toegang tot relevante informatie (links en filmpjes) op de website van zowel het ziekenhuis als van BetrouwbareBron.nl. Op de website van de stichting BetrouwbareBron kunnen patiënten een breed aanbod van informatie vinden,gepubliceerd door een tiental medisch specialisten en (huis)artsen. Een website voor patiënten door artsen. Patiënten kunnen zelf 24 uur per dag de relevantie informatie online kan nalezen: folders, filmpjes, bijsluiters, veel gestelde vragen etc.

Lees hier meer over de Planetree Awards en lees hier artikelen van de Consumentbond en de NOS over het Inforium.


Publicatiedatum: 09 juli 2014