Informatiebijeenkomsten voor als je een CI overweegt

Ben jij of is je kind slechthorend en zijn hoortoestellen alleen niet meer voldoende? Dan kun je in aanmerking komen voor een CI. Een CI kun je niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. Je maakt een keuze voor iets wat je nog niet kent en waar je naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maak je natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat je kunt verwachten op basis van ervaringen van CI-gebruikers. Doof.nl organiseert op 11 of 12 december 2017 bijeenkomsten over de (on)mogelijkheden van een CI voor kinderen en volwassenen.

Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn/haar CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen. Een audioloog en logopedist is aanwezig en geeft uitleg over de werking van een CI, de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie.

Stel je vragen aan CI-gebruikers

Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI en van hybride, bimodale mogelijkheden (CI en hoortoestel gecombineerd).

Praktisch

Datum en tijdstip:
• Maandagavond 11 december 2017 van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
• Dinsdagmiddag 12 december 2017 van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)

Locatie:
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen


Publicatiedatum: 27 november 2017