Horen via beengeleiding; wat is het en voor wie?

U heeft er vast wel eens van gehoord; horen via beengeleiding. Een titanium schroef in uw hoofd om te helpen horen, klinkt een stuk ingrijpender dan een hoortoestel dragen. Maar het kan voor sommige slechthorenden, bij wie het binnenoor nog tamelijk goed functioneert, een prima oplossing zijn. Jokelien is één van hen.

Chronische oorontstekingen aan haar enige horende oor leidden ertoe dat Jokelien steeds slechter ging horen. Na een jaar met veel plezier een hoortoestel gebruikt te hebben, kreeg ze de ene na de andere oorontsteking. De oplossing was om te gaan horen via beengeleiding. Sinds een paar maanden draagt zij een Bone Anchored Hearing Implant (BAHI). In HOREN vertelt zij haar verhaal en legt ze uit hoe horen via beengeleiding werkt.

NVVS-leden kunnen hier het artikel uit HOREN Magazine downloaden. Nog geen lid? Klik hier!

Lees hier meer over implanteerbare hoortoestellen.
Publicatiedatum: 21 augustus 2013