Hoormij Magazine in teken Week van het Oorsuizen

Vrijdag 9 februari krijgen alle leden van NVVS, FOSS en SH-Jong hem weer gratis in de brievenbus: Hoormij Magazine. Dit eerste nummer van 2018 sluit uiteraard aan bij de Week van het Oorsuizen. Zo vertelt Joost Verbraak (34), over zijn leven met tinnitus.

De tinnitus is er al zo lang hij zich kan herinneren. Bij stress neemt het geluid toe, heeft hij ervaren. Inmiddels heeft Joost manieren gevonden om beter om te gaan met de tinnituslast. Manieren die hij graag deelt met Stichting Hoormij. Speciaal voor dag 3 van deze Week van het Oorsuizen delen we zijn verhaal niet alleen met onze leden, maar met iedereen die zoekt naar mogelijkheden om te leven met tinnitus.

Zo klinkt Joost

“Dit is ongeveer het geluid dat ik in mijn hoofd hoor”, zegt Joost terwijl hij een mp3 laat horen op zijn telefoon. Er klinkt gesis, gepomp, gepiep, gebrom. Alsof je op een ouderwets station staat waar een stoomtrein zich opmaakt om te vertrekken en andere treinen met piepend geluid afremmen. Hij maakte het geluidsbestandje met behulp van een cd met tinnitusgeluiden. “Dat had ik eerder moeten doen! Als ik het geluid laat horen aan vrienden en collega’s, zorgt dat voor meer begrip merk ik. Het wordt tastbaar.”

Wil je meer tinnitusgeluiden horen? Je vindt ze op onze WvhO-actiepagina

Publicatiedatum: 07 februari 2018