Hoikentalis.nl nieuw informatief platform voor kinderen en jongeren

Alledaagse vragen en problemen waar kinderen en jongeren met autisme, doofheid, slechthorendheid, doofblindheid of TOS (taalontwikkelingsstoornis) tegenaan lopen, worden op de nieuwe site hoikentalis.nl door filmpjes, ervaringsverhalen en uitleg beantwoord. Ook kun je er vinden wat Kentalis doet.

Op de kindersite laten Anne, Vinz en Raf aan de allerkleinsten zien dat een gehoortest of een woordjestest bij Kentalis helemaal niet eng is. Naast kleurplaten, een memoryspel en een geluidjestest, is op de site te zien hoe het er bij een vroegbehandelingsgroep aan toe gaat. Kinderen van zeven tot en met twaalf jaar vinden op de nieuwe site bovendien leuke boekentips en filmpjes voor een spreekbeurt. En jongeren vinden er tips en ervaringen van leeftijdsgenoten over het zoeken naar stages of werk. Ook worden er ervaringen gedeeld, bijvoorbeeld over autorijden als je doof bent of leven met TOS.

Voor en door kinderen
De website is ontworpen in overleg met kinderen en jongeren zelf. In interviews hebben ze aangegeven welke informatie van Kentalis ze nu missen en aan welke eisen in vorm, kleur, beweging en geluid de website moet voldoen. Per leeftijdscategorie kun je informatie opzoeken en de vormgeving voor kinderen die doofblind zijn is anders dan voor bijvoorbeeld dove kinderen.
Neem snel een kijkje op hoikentalis.nl.

Publicatiedatum: 14 juli 2014