Hoi Kentalis app voor kinderen, jongeren en ‘grote mensen’

Is een woordjestest leuk? Of een luistertest? Maar hoe gaat dat dan? Wat als je niet goed hoort én niet goed ziet? Of als je moeite hebt met het begrijpen van taal? Waar vind ik iets voor mijn spreekbeurt over een taalontwikkelingsstoornis? Hoe solliciteer ik als leerling op een stageplek? Kan ik snel even chillen met een spelletje?

Kinderen en jongeren hebben altijd veel vragen. Of ze nu een TOS (taalontwikkelingsstoornis) hebben of problemen met horen of zien, dat maakt niet veel uit. Sommige kinderen hebben daarbij nog een beperking, zoals bijvoorbeeld autisme. In de Hoi Kentalis app worden veel van hun vragen beantwoord. Uitleg vindt plaats door video’s en tekeningen, maar ook geschreven tekst. Zelfs als je al tot “de grote mensen” behoort,  kan het reuze handig zijn om deze app te gebruiken.

Drie leeftijdscategorieën
Jongeren vinden er verhalen van leeftijdsgenoten over het zoeken naar stages of werk. Ook vertellen zij hoe ze zelf hun uitdagingen tegemoet treden.
Voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar staan er leuke tips, ervaringen en filmpjes in voor een spreekbeurt. Zo wordt er onder andere uitgelegd hoe je oor werkt en vind je iets over braille leren.
Anne, Vinz en Raf laten aan de allerkleinsten zien dat een gehoortest of een woordjestest bij Kentalis helemaal niet eng is. Ook is te zien hoe het er bij een vroegbehandelingsgroep aan toe gaat. Leuk om dit als ouder samen met een peuter of kleuter te bekijken als voorbereiding op wat komen gaat.

Samen gemaakt
De app is gebaseerd op onze kinderwebsite, die is ontworpen in overleg met kinderen en jongeren zelf. De vormgeving voor kinderen die doofblind zijn is bijvoorbeeld anders dan voor bijvoorbeeld dove kinderen. Veel kinderen en jongeren hebben tegenwoordig een mobile device. Derhalve is er nu ook een app beschikbaar. Te vinden in de Google- en  Applestore op Hoi Kentalis app.

Publicatiedatum: 26 maart 2015