GGMD OORzaken opent vestigingen in Apeldoorn en Zoetermeer

Zowel in Apeldoorn als Zoetermeer heeft GGMD OORzaken een nieuwe vestiging geopend. In Gouda is nu geen vestiging van OORzaken meer (wel van GGMD zelf). OORzaken biedt doven en slechthorenden informatie en advies over hulpmiddelen: van wek- en waarschuwingssystemen tot infrarood, FM- en solo-apparatuur. Er is een speciale ruimte ingericht waar alles rustig kan worden bekeken en uitgeprobeerd. De specialist hulpmiddelen geeft naast advies over hulpmiddelen tevens advies over zaken als tolken, spraakherkenning, trainingen en vergoedingen.

Onafhankelijk informatie- en adviescentrum
GGMD heeft geen commercieel belang bij de verkoop van hulpmiddelen. Wie OORzaken bezoekt, is dan ook verzekerd van onafhankelijk advies. Voor de verkoop van hulpmiddelen wordt altijd doorverwezen naar de leverancier.

Vergoeding
Een bezoek aan OORzaken wordt vergoed door de zorgverzekering. U heeft wel een verwijzing van de huisarts of audioloog nodig en een audiogram waaruit blijkt dat het gehoorverlies aan beide zijden meer dan 35 dB is. Het is ook mogelijk om op eigen kosten en zonder verwijzing OORzaken te bezoeken.

Onderdeel van GGMD
OORzaken maakt onderdeel uit van GGMD, wat staat voor Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening voor doven en slechthorenden. Daar past een informatie- en adviescentrum voor hulpmiddelen bij. Belangrijk is dat dove en slechthorende mensen de hulpmiddelen niet alleen kunnen zien, maar ook kunnen uitproberen, want pas dan weet iemand wat het beste bij zijn of haar situatie past. Voor wie niet zelf naar OORzaken toe kan komen, is in speciale gevallen huisbezoek mogelijk.

Bezoekadressen GGMD OORzaken
Locatie Apeldoorn - Kanaalstraat 140, 7311 MV Apeldoorn
Locatie Zoetermeer - Brechtzijde 20, 2725 NS Zoetermeer

Voor een bezoek aan OORzaken maakt u een afspraak via:
t. 0800 - 337 46 67 (gratis) of oorzaken@ggmd.nl
Belt u liever via KPN Teletolk kijk dan op www.ggmd.nl/contact.

Publicatiedatum: 23 februari 2015