GGMD biedt nieuw behandelprogramma voor hulp bij hyperacusis en recruitment

Veel mensen met tinnitus (oorsuizen) maken al gebruik van het hulpverleningsaanbod van GGMD voor doven en slechthorenden. Er is bijvoorbeeld het groepsprogramma Werken aan tinnitus. Tinnitus kan gepaard gaan met hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Deze ingrijpende aandoening vraagt echter om een specifieke aanpak, liefst individueel in verband met de geluidsbelasting. Daarom heeft GGMD nu een nieuw (individueel) behandelprogramma rondom hyperacusis dat aansluit bij de ernst van de hyperacusisklachten en de hulpvraag. GGMD heeft bovendien een speciale scholing voor hun medewerkers verzorgd rondom het behandelprogramma hyperacusis.

Voor wie?
Het behandelprogramma van GGMD is gericht op mensen met hyperacusis. Mensen met hyperacusis kunnen vaak gewone geluiden niet verdragen. Het gerinkel van een lepeltje in een kopje, het gekletter van water, of de piep van de magnetron, kan al pijn doen aan hun gehoor. Door hyperacusis kunnen mensen zich terugtrekken. Dit kan onder meer leiden tot eenzaamheid en depressie.
Recruitment lijkt op hyperacusis maar gaat gepaard met gehoorverlies. Bij recruitment kan het gehoor eveneens niet goed harde geluiden of veel geluiden tegelijk verwerken. De gevolgen daarvan komen ten dele overeen met die van hyperacusis. Heeft u last van recruitment dan kan het ‘Behandelprogramma hyperacusis’ ook voor u geschikt zijn. Neem hierover contact op met GGMD.

Wat?
Het behandelprogramma hyperacusis bestaat uit twee onderdelen. U start altijd met het programma Controle over hyperacusis. Om dit programma te kunnen volgen, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts en moet sprake zijn van GGz-problematiek. De vervolgbehandeling loopt via de Gespecialiseerde GGz. Download hier de flyer voor meer inhoudelijke informatie over het programma.

Kosten
Uw zorgverzekering betaalt dit behandelprogramma van GGMD. Kosten voor geestelijke gezondheidszorg tellen mee voor uw eigen risico. Om met de zorg te kunnen starten, heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. De GGMD-medewerkers kunnen u hierover informeren. Meer informatie over de bekostiging van Basis en Gespecialiseerde GGz vindt u in de flyer ‘Wat kost de GGz?’. U kunt deze flyer opvragen bij GGMD.

Meer informatie en aanmelding
Neem voor meer informatie en om aan te melden contact op met GGMD:
Telefoonnummer: 0800 - 337 46 67 (gratis)
Sms: 06 – 10 908 606
E-mail: contact@ggmd.nl
Website: www.ggmd.nl

Verder nog handig om te weten: GGMD geeft 50% korting op lidmaatschap NVVS!
De NVVS-Commissie Tinnitus en Hyperacusis is erg blij met de professionele aandacht die GGMD aan hyperacusis besteedt. We hopen dat veel mensen met hyperacusis baat hebben bij dit hulpverleningsprogramma. Wist u trouwens dat u via GGMD ook korting kunt krijgen op uw lidmaatschap van de NVVS als patiëntenorganisatie? De 50% korting geldt voor cliënten van GGMD en voor het eerste jaar van het lidmaatschap. Na dit jaar kunt u zonder verplichtingen opzeggen of lid blijven, u betaalt dan het hele lidmaatschap. Deze actie geldt niet voor mensen die al lid zijn van de NVVS.
Met de GGMD 50% kortingsactie betaalt u in 2015 geen € 32,50 maar slechts € 16,25 lidmaatschap. Word lid via onze site (zet bij “opmerkingen” 50% korting GGMD).

Publicatiedatum: 22 december 2014