Gezocht: jongeren voor het project drank&drugs

Ben jij een dove of slechthorende jongere die ervaring heeft of heeft gehad met drank of drugs? Een ervaring waarbij je je af hebt gevraagd wie nog de baas is: jijzelf of het middel? Misschien wil je dan mee doen met het project drank&drugs van SH-Jong en Ned. Dove Jongeren. Om het bespreekbaar te maken voor andere jongeren en hen te behoeden voor problemen.

Middelenmisbruik en verslaving komt onder dove en slechthorende jongeren vaak voor en is een verborgen probleem. Uit onderzoek blijkt dat dove en slechthorende jongeren extra ontvankelijk zijn voor middelengebruik, omdat het extra moeilijk is om deel te nemen in de horende wereld. De jongerenorganisaties SH-Jong en Ned. Dove Jongeren zijn het project dank&drugs gestart in samenwerking met ouderorganisaties en zorg- en onderwijsinstellingen. Stichting Hoormij onderschrijft het belang van dit project. Het project wordt uitgevoerd door videoproductiebedrijf Booz.

Films

In het project worden diverse videofilms gemaakt, bedoeld voor jongeren, ouders, familie, leerkrachten, enzovoort. Bij het uiteindelijk inzetten van de films op bijeenkomsten, zijn altijd jongeren van SH-Jong en van de Ned. Dove Jongeren aanwezig.

Doe je mee?

Er wordt nog gezocht naar dove en slechthorende jongeren die aan het project willen meedoen. Jongeren (tot ca. 30 jaar) die ervaringen hebben met drank en/of drugs. Ervaringen waarbij jij jezelf afvroeg wie nog de baas was: jij of het middel? Je hoeft beslist niet zwaar verslaafd te zijn (geweest), maar je hebt zeker eens nagedacht of het gebruik nog wel gezond was.

Zo meld je je aan

Als je meer wilt weten over dit project of als je je wilt aanmelden, neem dan contact op met Ada van de Weijer, e-mail: booz@xs4all.nl. Ook als je twijfelt of je mee wilt werken, kun je haar benaderen. Na goed overleg wordt besloten of je wel of niet mee gaat doen. Alle gesprekken blijven vanzelfsprekend strikt vertrouwelijk.
Hopelijk reageer je op deze oproep. Dan kan het onderwerp meer bespreekbaar worden en kunnen andere jongeren er veel aan hebben!Publicatiedatum: 27 september 2017