Elke seconde telt? Niet voor slechthorenden en doven!

Vanaf begin mei kunnen slechthorenden en doven 112 niet meer mobiel bereiken. Telecomaanbieder AnnieS is inmiddels failliet verklaard. Minister Verhagen beloofde sms als back-up-mogelijkheid per 1 juli, maar deze datum is niet gehaald. Pas eind juli komt de sms-functie voor slechthorenden en doven naar 112. Elke seconde telt? Na 90 dagen?

Het mobiele teksttelefonienetwerk is sinds 1 mei 2012 uit de lucht. Slechthorenden en doven lopen daardoor tegen ontzettend veel dingen aan: ze kunnen bijvoorbeeld de creche van hun kind, de klanten van hun bedrijf, de politie en de pechdienst niet bereiken. Maar ook de bereikbaarheid van het noodnummer 112 is een probleem.

Tweede Kamerlid Esmé Wiegman (ChristenUnie)stelde drie maal vragen naar aanleiding van deze penibele situatie. Vorige week was er ophef in de kamer naar aanleiding van de storing bij 112. Een man overleed, hij kon pas 4 minuten later 112 bereiken. Slechthorenden en doven konden op dat moment al 60 dagen 112 al niet bereiken. Wiegman stelde hierover opnieuw een kamervraag aan minister Opstelten.

Sms als overbruggingsmaatregel
De sms-backup zou er per 1 april komen, maar kende toen al veel vertraging. Minister Verhagen beloofde half mei aan de Tweede Kamer de sms-mogelijkheid om 112 te bereiken vanaf 1 juli. Deze deadline blijkt ook niet gehaald. Op 4 juli communiceert de KLPD dat de sms-mogelijkheid er pas eind juli komt. De KLPD is bezig met de sms-functie, maar technisch hebben ze het nog niet helemaal rond. Als sms er eind juli komt, betekent dat dat doven en slechthorenden 90 dagen het noodnummer niet kunnen bereiken. Als letterlijk "elke seconde telt", dan bereiken doven en slechthorenden het noodnummer 7,7 miljoen keer (oftewel 90 dagen) later dan de rest van de bevolking.

In SIGNAAL werken de landelijke belangenorganisaties voor doven en slechthorenden, waaronder de NVVS, samen voor een inclusieve maatschappij die ook voor doven en slechthorenden toegankelijk is. SIGNAAL wil gelijkwaardige bereikbaarheid van het noodnummer 112. Dit kan alleen middels telefonie (tekst, spraak, beeld: Total Conversation). De bereikbaarheid van 112 middels sms is, ook voor goedhorenden, onbetrouwbaar en traag. Telefonisch informatie doorgeven aan de meldkamer duurt met telefonie 1 tot 3 minuten, sms'en daarentegen duurt 14-17 minuten vooraleer de meldkamer over voldoende informatie beschikt om een beslissing te kunnen nemen. Voor gelijkwaardige bereikbaarheid dient het teksttelefonienetwerk opnieuw aan te sluiten op het noodnummer 112. En dat is nog lang niet in zicht.

Ongerust
SIGNAAL krijgt regelmatig verhalen van slechthorenden en doven die zich zorgen maken over de onbereikbaarheid van 112. Ook op sociale media zijn mensen ongerust over de situatie.

De woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie meldde afgelopen vrijdag aan de Volkskrant dat slechthorenden en doven net als voorheen gewoon 112 moeten bellen. Zo kan de alarmcentrale traceren waar het telefoontje vandaan komt. Voor Signaal is dit een te simplistisch antwoord. Ten eerste is het tijdrovend omdat het traceren een benadering van de locatie is, ten tweede is het onefficiënt want zowel de ambulance, de politie als de brandweer moeten tegelijk uitrukken, ten derde kan de beller geen instructies van de meldkamer ontvangen over wat nu te doen.

SIGNAAL blijft vinger aan de pols houden zodat slechthorenden en doven zo snel mogelijk gelijkwaardig aan goedhorenden 112 kunnen bereiken, middels tekst- en beeldtelefonie.

In de pers
De Volkskrant schonk vrijdag aandacht aan het probleem. Isabelle Smessaert, projectleider van SIGNAAL, komt in het artikel ook aan het woord: "Doven en slechthorenden blijven verstoken van 112".
De Telegraaf plaatste een afgeleide versie: "112 voor doven onbereikbaar".
In het AD: "Doven kunnen 112 al twee maanden niet bereiken".

Publicatiedatum: 10 juli 2012