Deelnemers gezocht voor onderzoek naar behandelen ontstoken radicaalholte

In het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) wordt promotieonderzoek uitgevoerd naar het behandelen van een ontstoken radicaalholte van het oor met een medische honing. Voor deze klinische studie worden nog patiënten gezocht om hieraan deel te nemen.

Wat wordt onderzocht?
In dit onderzoek wordt het effect onderzocht van het geneesmiddel NasuMel® Neusgel (medische honing) bij de behandeling van een ontsteking van de radicaalholte. Het doel is om te kijken of behandeling met NasuMel® beter is dan met oordruppels.
De neusgel bestaat uit zuivere (medische) honing. Het wordt op dit moment gebruikt in de neus na een neusoperatie. Hier helpt de gel om infecties te voorkomen en heeft een bijdrage aan wondgenezing. In de studie wordt NasuMel® Neusgel vergeleken met oordruppels, die bestaan uit antibiotica en een ontstekingsremmer (Terra-Cortril + Polymyxine B).

Deelnemen?
Als u aan het onderzoek deelneemt, komt u in totaal 4 keer naar de poli KNO binnen 12 weken tijd. Ieder bezoek zal ongeveer een half uur duren.
Lees hier verdere informatie over het onderzoek en wat de bezoeken aan de poli voor het onderzoek precies inhouden. Indien u interesse heeft om deel te nemen, neem dan contact op met de polikliniek KNO (telefoon: 043-387 54 00) of via e-mail otomel@me.com

Meer informatie
Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met prof. dr. R. J. Stokroos of C.D. Henatsch, het telefoonnummer is 043-3877599.

Wilt u graag een onafhankelijk advies over meedoen aan dit onderzoek? Dan kunt u ook terecht bij de heer dr. K.W. Kross, kno-arts. Hij is als onafhankelijk arts niet direct bij dit onderzoek betrokken, maar wel op de hoogte om uw vragen te kunnen beantwoorden. Zijn telefoonnummer is: 043-3877599.

 


 

Publicatiedatum: 11 september 2012