'De vorm van geluid' - in concert - Velp (Gelderland)

Vrijdag 15 november 2019 organiseert Jansen & de Feijter 'De vorm van geluid in concert' m.m.v. pianiste Petra Ruth en slagwerker Christian Smith. Een mini-event rondom het boek van Gregor Verwijmeren. In de roman onderzoekt Verwijmeren niet alleen het effect van tinnitus op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van zijn hoofdpersoon, maar ook op die van zijn omgeving. Het niet-aflatende, intens storende geluid is voor niemand goed te hebben, maar voor wie zijn dagen en denken vult met muziek is het een elementair dieptepunt. Het programma bestaat uit een interview met Verwijmeren door boekhandelaar Walter Jansen, omlijst door muziek.

In 'De vorm van geluid' wordt een muziekcatalogiseerder van de ene op de andere dag geconfronteerd met geluiden in zijn hoofd - suizen, fluiten en ruisen - die hem langs de grens van de waanzin doen scheren. Tinnitus. Hoe gaat hij, die zijn dagen en denken vult met muziek, hiermee om? Hij gaat op een queeste naar inzicht en verlossing, die hem langs genezers en lotgenoten, therapieën en geluidsfilosofen voert. Gregor Verwijmeren schreef een veelstemmige roman, waarin geluiden er evenveel toe doen als de personages en die ook de lezer anders naar de wereld doet luisteren.

Lovend ontvangen

De vorm van geluid is inmiddels lovend besproken in onder andere NRC (****), De Groene Amsterdammer (rijk boek vol prikkelende ideeën die nieuwsgierig doen doorlezen, steeds weer hongerig maken naar meer…muziek op magistrale wijze omgezet in taal) en Literair Nederland (prachtig boek…een rasschrijver).

Locatie, tijd, prijs

Datum: 15 november 2019 - 20.00 uur

Adres: Emmastraat 6, Velp (Gelderland)

Entree: voorverkoop € 10,  aan de zaal € 12,50

Meer informatie: http://gregorverwijmeren.nl/

Boek bestellen

'De vorm van geluid' is waarschijnlijk de eerste roman over tinnitus uitgegeven door een mainstream uitgeverij, Van Oorschot. Het boek kost € 19,99, ISBN 9789028282216 en is hier te bestellen.

Publicatiedatum: 10 september 2019