Comfort Audio brengt hulpmiddelen voortaan zelf op de markt

Comfort Audio, fabrikant van onder andere soloapparatuur en ringleidingen voor slechthorenden, heeft sinds juni een dochteronderneming in Nederland. Tot nu toe bracht Comfort Audio haar producten via een distributeur op de Nederlandse markt. Om de markt beter te bedienen heeft de fabrikant ervoor gekozen een eigen vestiging op te richten.

Comfort Audio richt zich op scholen, het beroepsleven en openbare gebouwen. Locaties waar het voor mensen met een gehoorverlies een uitdaging is om goed te verstaan en waar een ringleiding, infrarood- of FM-systeem een oplossing biedt. Daarnaast zijn zij fabrikant van soloapparatuur. Met deze digitale communicatieproducten worden de gebruikelijke problemen van personen met een gehoorverlies bij het verstaan op lange afstand en door storende achtergrondgeluiden opgelost.

Voorlichting en opleiding
De fabrikant wil meer voorlichting en opleiding bieden over de mogelijkheden van verdere hulp  wanneer hoortoestellen ontoereikend zijn. "Er is nog steeds een heleboel onwetendheid over de mogelijkheden van verdere hulp in situaties wanneer hoortoestellen onvoldoende zijn. De noodzaak van voorlichting en opleiding is groot. Door de oprichting van een vestiging in Nederland, komen wij een stap dichter bij de uitdagingen van deze markt", zegt Matten Dörring, CEO van Comfort Audio.

Comfort Audio is gevestigd in Zweden en heeft ook dochterondernemingen in de Verenigde Staten, Denemarken, Noorwegen en Duitsland. Haar producten worden verkocht in meer dan 20 landen over de hele wereld.
 


Publicatiedatum: 03 september 2012