Column van de maand (8): 'Daar hebben we het 15 minuten geleden al over gehad'

Op internet zijn diverse leuk geschreven, originele, grappige, herkenbare of ontroerende blogs of columns te vinden over iets dat met horen te maken heeft. De NVVS zet elke maand een blog of column in de schijnwerpers die we zijn tegengekomen op internet en die we u niet willen onthouden. Deze keer: Ongemak.

Renske schrijft als gastblogger op de site 100%slechthorend over kantoorgesprekken. Als slechthorende volg je die niet altijd even goed...

"Ik deel een kantoor met zeven vrouwen en zoals vrouwen dat goed kunnen, wordt er op bepaalde momenten ook veel gekletst. Over koophuizen, auto’s, flirtende schoonmakers, vakanties naar Zwitserland en andere niet-werkgerelateerde zaken.
Op zo’n moment vind ik het een genot dat ik me goed kan afsluiten als ik me echt even wil concentreren. Als er iets belangrijks verteld wordt, dan hoor ik dat wel weer. Soms ga ik echter zó op in mijn werk dat ik wat mis. Die keer dat op Nu.nl stond dat de Verenigde Naties Zwarte Piet wilden afschaffen, bijvoorbeeld. “Sjonge, ze willen Zwarte Piet afschaffen!” riep ik door de ruimte. Mijn collega’s barstten in lachen uit en even later werd me duidelijk waarom. Daar hadden ze het 15 minuten geleden al over gehad. Oh ja, natuurlijk. Ik had wel gemerkt dat er 15 minuten eerder wat hilariteit was geweest, maar vond het niet de moeite waard er weer even voor op te letten.....".

Verder lezen over de belevenissen van Renske? Lees de hele column op de website van 100%slechthorend. 
 

Klik hier voor het 'Column van de maand'-archief en neem ook eens een kijkje in ons blogoverzicht voor interessante blogs over diverse 'hoorzaken'.

 

Publicatiedatum: 21 februari 2014