Column van de Maand (14): 'Zeg dokter, luister eens naar mij!'

Op internet zijn diverse leuk geschreven, originele, grappige, herkenbare of ontroerende blogs of columns te vinden over iets dat met horen te maken heeft. De NVVS zet elke maand een blog of column in de schijnwerpers die we zijn tegengekomen op internet en die we u niet willen onthouden. Deze week: 'Dokter, luister eens naar mij!'.

“Via berichten op diverse discussieplatforms voor doven en slechthorenden (Twitter, Facebook) hoor ik regelmatig verhalen over de slechte bereikbaarheid van (medisch) hulpverleners”, schrijft Robert op zijn blog ci-belevenissen.blogspot.com. “Ook als bestuurslid van de Stichting Plotsdoven zie ik hier regelmatig klachten over binnenkomen. In de meeste gevallen is er alleen telefonisch de mogelijkheid om bij een assistente van een (huis)arts of medisch specialist contact te leggen. Ook op de websites van de betreffende hulpverleners worden er nauwelijks andere contactmogelijkheden geboden buiten de telefoon.”

Volgens Robert kun je in zo’n geval twee dingen doen:
1.   Je geeft toe en laat iemand anders voor je bellen.
2.   Je neemt het heft in eigen hand en zoekt een andere oplossing

In zijn blog vertelt Robert waarom hij niet kiest voor optie 1 en welke oplossing hij dan zoekt. Hij roept zorginstanties op om beter toegankelijk te zijn voor doven en slechthorenden, iets dat in dit digitale tijdperk toch niet heel lastig moet zijn? Lees hier de complete blog van Robert.

Onlangs opende er een speciale polikliniek voor doven en slechthorenden, waar diverse voorzieningen zijn voor deze doelgroep en men ook een afspraak kan maken per e-mail. Lees hier meer. Wat de NVVS betreft zouden alle ziekenhuizen, poli’s, huisartsen, etc. zich moeten afvragen of ze goed toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden en lering kunnen trekken uit de ervaringen van deze speciale poli. U kunt overigens ook een tolk (op afstand) inschakelen via Tolknet. En doven en slechthorenden kunnen (medisch) hulpverleners ook telefonisch bereiken via beeld- en tekstbemiddelingsdienst KPN Teletolk. Bekijk hier een filmpje hoe de bemiddelingsdienst werkt.

Klik hier voor het 'Column van de maand'-archief en neem ook eens een kijkje in ons blogoverzicht voor interessante blogs over diverse 'hoorzaken'.
Publicatiedatum: 07 november 2014