Column van de Maand (13): 'Zijn slechthorenden eigenwijzer?'

Op internet zijn diverse leuk geschreven, originele, grappige, herkenbare of ontroerende blogs of columns te vinden over iets dat met horen te maken heeft. De NVVS zet elke maand een blog of column in de schijnwerpers die we zijn tegengekomen op internet en die we u niet willen onthouden. Deze week: 'Zijn slechthorenden eigenwijzer?'

Anousha Fortuin is zelf slechthorend, maar richt zich als diëtiste ook speciaal op doven en slechthorenden. Genoeg ervaringen uit de praktijk dus om zichzelf en andere slechthorenden de kritische vraag te stellen 'Zijn slechthorenden eigenwijzer?'.

"Ik merk hoe vaak ik eigenwijs was. Herstel: ben;-)", schrijft Anousha in haar column op dieetplaneet.nl. "Als ik denk aan het moment dat ik EINDELIJK eens mijn hoortoestellen ging gebruiken. Het moment dat ik EINDELIJK een wek- en waarschuwingssysteem (aangepaste deurbel, telefoon etc.) ging aanvragen. Kortom de momenten dat ik EINDELIJK erkende dat ik wel wat hulp kon gebruiken!"

"Wat betreft het weksysteem; ik sliep al langere tijd steeds minder lekker omdat ik bang was om weer door de wekker heen door te slapen. Terwijl mijn loeiharde wekker mijn buren wél wekte. Toen mijn vriend op een ochtend in paniek wakker werd met de kussen op z’n hoofd, lichaam opgerold en zijn kont in de lucht omdat hij dacht dat het alarm voor een luchtaanval af ging wist ik: tijd voor verandering! Wat een verademing dat ik nu weet dat ik gewoon wakker getrild ga worden ‘s morgens. Want dat powerfull getril van een weksysteem is wel even anders dan van een mobieltje...."

Herkenbaar? En welke hulpmiddelen gebruik jij? Of ben je nog in de eigenwijze fase? Lees de complete blog van Anousha over hoe dat proces bij haar ging en welke hulpmiddelen ze nu gebruikt op dieetplaneet.nl.

Kijk voor meer informatie over hoorhulpmiddelen op www.hoorwijzer.nl/hoorhulpmiddelen.

Klik hier voor het 'Column van de maand'-archief en neem ook eens een kijkje in ons blogoverzicht voor interessante blogs over diverse 'hoorzaken'.

Publicatiedatum: 18 september 2014