Column van de maand (10): Waar ligt de grens?

Op internet zijn diverse leuk geschreven, originele, grappige, herkenbare of ontroerende blogs of columns te vinden over iets dat met horen te maken heeft. De NVVS zet elke maand een blog of column in de schijnwerpers die we zijn tegengekomen op internet en die we u niet willen onthouden. Deze keer: Waar ligt de grens?

Judith vertelt op haar site over allerlei belevenissen, inspiratiebronnen, heerlijke gerechten en nog veel meer. Over haar leven met hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) bijvoorbeeld. Sinds de uitzending van Altijd Wat op 15 april is er veel aandacht voor tinnitus en hyperacusis. En dan was het op 30 april ook nog International Noise Awareness Day.
Judith schrijft in haar blog: "Wereldwijd worden acties ondernomen om mensen bewust te maken van de gevaren van te veel en ongewenst geluid. Uitgerekend op deze dag werd mijn vakantie-uitslaap-plan bruut verstoord door een freesmachine. We wisten wel dat er bij de buren verbouwd werd. We wisten ook dat er lawaai zou zijn. Maar met mijn hoofd in vakantiemodus heb ik er geen seconde bij stilgestaan dat bouwlieden een ander werkritme hanteren. Vroeg beginnen. Wat een herrie!"

Ze vraagt zich af waar haar grens ligt om anderen attent te maken op het feit dat ze hyperacusis heeft en wat geluid met haar kan doen. "Maar, gá ik dat uitleggen? Dat is de drempel die ik steeds vaker over moet. Wanneer vertel ik iemand wat er aan de hand is? Ik kan niet verwachten dat de hele wereld rekening houdt met mijn aandoening....".

Nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Lees de blog van Judith op http://www.vantholt.com/waar-ligt-de-grens/.

Klik hier voor het 'Column van de maand'-archief en neem ook eens een kijkje in ons blogoverzicht voor interessante blogs over diverse 'hoorzaken'.

Publicatiedatum: 02 mei 2014