Boeken Joost Treebusch over oorsuizen vertaald

De Amerikaanse uitgever America Star Books heeft nu ook het andere boek van NVVS-vrijwilliger Joost Treebusch over tinnitus (oorsuizen) vertaald: ‘Beyond the silence’ (‘De stilte voorbij’). Sinds begin dit jaar is al een Engelstalige versie van het boek ‘Oorsuizen, loop er niet voor weg’ verkrijgbaar onder de titel ‘Ringing in the ears, do not run away from it’. Dit boek bevat gedichten en losse verhalen over het leren omgaan met tinnitus. Het tweede boek dat nu vertaald is, is meer een autobiografie.

Joost Treebusch zet zich bij de NVVS als vrijwilliger in voor de Commissie Tinnitus & Hyperacusis. Uiteraard zijn zijn eigen ervaringen met oorsuizen daar een belangrijke drijfveer voor. Het schrijven hierover heeft hem geholpen de tinnitus een plaats te geven. “Mijn autobiografie leest als een dagboek”, schrijft Joost op de achterkant van ‘De stilte voorbij’. “Het beschrijft mijn strijd tegen tinnitus. Tegen de herrie in mijn hoofd, het idee ernstig ziek te zijn, de gedachte gek te worden. Tegen het onbegrip van mijn omgeving, mijn gezin en tegen mezelf. Het diepe dal waar ik doorheen moest en de lange weg naar een acceptabel leven. Tinnitus moest een plaats krijgen. Met tinnitus leven kan niet, je kunt er wel mee leren omgaan. Ik werd opnieuw een mens die, met beperkingen, weer een sociaal leven kon hebben. Voor iedereen die met tinnitus te maken heeft, kan dit boek een weg en een steun zijn.”

En juist daarom is de NVVS blij dat het boek nu ook in het Engels beschikbaar is. Hopelijk kunnen de ervaringen van Joost zo ook een steun zijn voor mensen buiten Nederland!
Zie www.americastarbooks.com en voor Nederlandse informatie www.piependeoren.nl en www.freemusketeers.nl. Meer informatie over oorsuizen vindt u op nvvs.nl/tinnitus.

Joost vertelde in HOREN Magazine ook uitgebreid over omgaan met tinnitus. NVVS-leden kunnen het artikel hier lezen. Op zoek naar meer ervaringsverhalen? Zie ervaringrijk.nl/nvvs of bezoek het lotgenotenforum.

Publicatiedatum: 26 november 2014