Bliksembezoek van koningin Máxima aan Meer Kansen voor Jongeren

Koningin Máxima bezocht vrijdag 23 maart, een bijeenkomst van het programma Meer Kansen Voor Jongeren van het Oranje Fonds. 21 initiatiefnemers van projecten voor jongeren hadden zich verzameld voor een startbijeenkomst in het conferentiecentrum Kaap Doorn. Nienke Oosting van Stichting Hoormij was er ook bij en sprak met de koningin over ProjectYou2Work van Grow2Work.

“We wisten van niets en dan zit de koningin aan tafel om te praten over onze projecten. Ik vond het heel bijzonder. Ze was ontzettend goed op de hoogte, had zich goed ingelezen. Ze vroeg heel specifiek naar onze ideeën en ervaringen”, zegt Nienke in het AD.

ProjectYou2Work

ProjectYou2Work probeert jonge mensen met een auditieve aandoening aan het werk te helpen. Met de financiële steun van het Oranje fonds kan ProjectYou2Work in drie steden aan de slag. “We willen dove en slechthorende jongeren laten meedoen in de samenleving. De jongeren worden ondersteund door een betaalde mentor en door een buddy, een vrijwillige ervaringsdeskundige, uit de doelgroep. Deze aanpak slaat aan.”

Op de site van Blauw Bloed staat een filmpje van het bezoek


Publicatiedatum: 23 maart 2018