‘Bijbetalen’ belangrijk voor slechthorenden bij keuze zorgverzekeraar

De afgelopen maanden kon u weer wisselen van zorgverzekeraar. NVVS was benieuwd of slechthorenden een overstap van plan waren en om welke reden. Via Hoorwijzer.nl en NVVS.nl vroegen wij u naar uw mening. Ruim de helft van de respondenten overwoog van verzekeraar te veranderen.

Van de mensen die reageerden liet 30% weten over te stappen naar een verzekeraar die bijbetalen voor een toestel buiten de toegewezen categorie toestaat. Naast het toestaan van bijbetalen, is ook het hebben van een contract met de eigen audicien voor mensen een belangrijke reden om voor een andere zorgverzekeraar te kiezen (15%). En 9% zegt bij het kiezen op andere zaken te letten dan hoortoestelvergoeding.

Bijna een derde van de respondenten (27%) blijft zitten waar die zit: “Ik stap niet over; mijn verzekeraar is top!”. Verder geeft 12% aan voorlopig geen nieuw hoortoestel te hoeven en niet over te stappen en wist  7% nog niet of ze zouden overstappen. 

Heeft u uw verzekering voor 31 december 2013 opgezegd, dan moet u voor 1 februari 2014 een verzekering bij een andere verzekeraar afsluiten.

Heeft u een klacht over het systeem voor verstrekking en vergoeding van hoorhulpmiddelen, dan kunt u ook dit jaar terecht op ons meldpunt. Op Hoorwijzer.nl vindt u ook meer informatie over de stappen die u bij de aanschaf van een hoortoestel doorloopt en over wat de diverse verzekeraars bieden.


Publicatiedatum: 21 januari 2014