101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen

Wat als het horen verstoord wordt door hinderlijke geluiden, af en toe wegvalt, pijnlijk is of door een tumor bedreigd wordt? In het boek 101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen worden 101 antwoorden gegeven op vragen over verschillende gehooraandoeningen: tinnitus, ménière, hyperacusis, otosclerose en brughoektumor.

Altijd het antwoord paraat

Wat als het horen verstoord wordt door hinderlijke geluiden, af en toe wegvalt, pijnlijk is of door een tumor bedreigd wordt? In het boek 101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen worden 101 antwoorden gegeven op vragen over verschillende gehooraandoeningen: tinnitus, ménière, hyperacusis, otosclerose en brughoektumor. Dit boek is geschreven door auteur Nic van Son en tot stand gekomen met steun van de NVVS. Directeur van de Nationale Hoorstichting Herman ten Berge, overhandigde het eerste exemplaar aan Marco Veenhuis van Widex, medeparticipant van het boek. Naast Widex en de NVVS, steunden de Nationale Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK) en HoorProfs de realisatie van het boek.

Meer duidelijkheid De aandoeningen die in het boek aan bod komen, kunnen stuk voor stuk een behoorlijke impact hebben op mensen die er mee te maken krijgen. ‘Helaas kunnen we met dit boek geen kant-en-klare oplossingen bieden’, schrijft Herman ten Berge van de Nationale Hoorstichting in het voorwoord. ‘Maar we hopen wel met de antwoorden op de 101 vragen over deze aandoeningen meer duidelijkheid te geven over de mogelijkheden die er zijn. Zodat het wellicht makkelijker is om hulp te vinden en keuzes te maken.’

Goede informatie

Marco Veenhuis beaamt het belang van goede informatie over gehoorproblemen. ‘Wij hechten groot belang aan ontwikkelingen op het gebied van gehoorverbetering, maar ook verbetering van de kwaliteit van leven. Een aandoening als tinnitus kan het leven van de patiënt en van zijn omgeving zwaar beïnvloeden. Daarbij kan dit boek mensen wellicht antwoorden bieden op de vele vragen die zij hebben als ze met een dergelijke aandoening te maken krijgen.’

Met steun van de NVVS

De NVVS heeft als dé patiëntenvereniging voor de gehooraandoeningen van dit boek, graag meegewerkt aan deze uitgave. Joop Beelen van de NVVS: ‘Hoe meer partijen zich serieus inzetten voor goede informatievoorziening, hoe beter. Als patiëntenvereniging weten wij bij uitstek hoe knagend en onzekermakend vragen kunnen zijn als je tinnitus, Ménière, hyperacusis, otosclerose of een brughoektumor hebt. Hoe meer organisaties zich inzetten voor een goede voorlichting, hoe liever dat ons is’.

Koop het boek in onze webwinkel

Kosten: €12,95 excl. verzendkosten


Publicatiedatum: 24 november 2011
nog geen reactiesPlaats reactie