Webinar - Slaap en Ontspanning

Evenementdatum: 04 oktober 2022

Heb je moeite met slapen en/of ontspannen als gevolg van een evenwichtsaandoening, tinnitus of hyperacusis? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben moeite met slapen of ontspannen. Aanleiding is vaak overprikkeling of overbelasting door factoren die onze zintuigen beïnvloeden. In dit Webinar geeft therapeute Karin van Gils uitleg over hoe overprikkeling de alertheid en spanning verhoogt en zo het slapen kan verstoren. Interesse? Meld je aan voor deze bijeenkomst van Hoormij·NVVS op 4 oktober 2022.

Het is goed om te weten wat 'normale slaap' is en wat daarvoor nodig is. Maar het is ook belangrijk kennis te hebben over hoe onze zintuigen onze hersenen informeren over de wereld om ons heen en over signalen vanuit ons eigen lichaam. Bij auditieve en vestibulaire aandoeningen zoals hyperacusis en evenwichtsproblemen kunnen de klachten die hierbij horen zorgen voor verstoring van de balans tussen het rust- en het actieve zenuwstelsel. Slaap en ontspanning zijn van belang om te herstellen.

Praktische handvatten

Naast uitleg over hoe slaap, zintuigen en ontspanning werken, worden er oefeningen gedaan, gericht op ontspannen, slaap, het verplaatsen van je aandacht en het versterken van de houdingszintuigen. De therapie die Karin van Gils (beeld rechts) geeft is lichaamsgericht. Ze gebruikt hiervoor : Slaap-oefentherapie (Cesar), de Methode van Dixhoorn, adem- en ontspanningstherapie en de Asitt therapie - sensorische integratie bij volwassenen.

18.45 uur - 19.00 uur - Inloop deelnemers
19.00 uur - 19.05 uur - Opening door Corrine Verwer, vrijwilligerscoördinator Hoormij·NVVS
19.05 uur - 19.30 uur - Uitleg over slaap en ontspanning door Karin Gils - slaaptherapeut

19.30 uur - 19.35 uur - Pauze

19.35 uur - 19.55 uur - Praktische oefeningen en beantwoorden van vragen door Karin Gils
19.55 uur - 20.00 uur - Afsluiting door Corrine Verwer

4 oktober 2022 vanaf 19.00 uur via Zoom

Eigen bijdrage

Leden van Hoormij∙NVVS kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen bij aanmelding vóór 27 september 2022 € 5,00, daarna € 7,50.

Vragen?

Stuur een bericht via Evenwicht@stichtinghoormij.nl

Deelname

Kort vóór de bijeenkomst ontvang je een link met instructies om deel te nemen aan het Webinar.

Schrijftolk

Er is een schrijftolk aanwezig.

Aanmelden

• Of - als het echt niet lukt - stuur een mail naar evenwicht@stichtinghoormij.nl met naam, mailadres, telefoonnummer, of je wel/geen schrijftolk nodig hebt en indien je lid bent van Hoormij∙NVVS ook het lidnummer, onder vermelding van ‘Webinar Slaap en Ontspanning’. Als je vragen hebt voor de sprekers, kun je deze ook in de mail vermelden.
  • Als je geen lid bent, graag het bovengenoemd bedrag overmaken op NL82RABO0300773269 t.n.v. Stichting Hoormij te Houten onder vermelding van ‘Webinar Slaap en Ontspanning’ en je naam.
  • Je aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage én de aanmeldingsmail.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van je gegevens ten behoeve van deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst verwijderd.