Webinar: Duizeligheidsklachten bij kinderen

Evenementdatum: 17 september 2024Georganiseerd door: Hoormij∙NVVS

Tijdens de Balance Awareness Week vraagt Hoormij·NVVS aandacht voor (h)erkenning van zowel de symptomen als de gevolgen van duizeligheid en evenwichtsaandoeningen. Eén op de vijf mensen krijgt hier ooit mee te maken. Net als bij volwassenen komt dit ook bij kinderen voor. Daarom organiseert de commissie Duizeligheid en Evenwicht een Webinar voor ouders van wie hun kind duizeligheidsklachten heeft. Spreker is KNO-arts dr. Josine Widdershoven van het MUMC+.

Kinderen kunnen niet altijd goed vertellen wat zij ervaren. Het maakt hen vaak angstig als zij duizelig zijn. Het kan vanzelf overgaan, maar als dit niet het geval is, kan het nodig zijn een arts te raadplegen. Hoe herken je nu duizeligheidsklachten bij kinderen? Dr. Widdershoven legt uit wat mogelijke oorzaken van duizeligheid zijn en waar je als ouders op kunt letten en hoe je kunt testen of er mogelijk sprake is van een evenwichtsaandoening.

Dit Webinar vindt plaats op dinsdag 17 september 2024 om 19.30 uur.

19.20 uur Digitale inloop
19.30 uur Opening door Corrine Verwer, vrijwilligersondersteuner van Hoormij∙NVVS
19.35 uur 'Hoe ontdekte ik evenwichtsklachten bij mijn kind'- door een ervaringsdeskundige.
19.45 uur 'Duizeligheidsklachten bij kinderen' - door dr. Josine Widdershoven, KNO-arts MUMC+

20.10 uur Korte pauze

20.15 uur Beantwoording ontvangen vragen
20.30 uur Afsluiting door Corrine Verwer

Datum: dinsdag 17 september 2024

Tijd: 19.30 uur via TEAMS

Contactpersoon:corrine.verwer@stichtinghoormij.nl

Deelname: Kort vóór de bijeenkomst ontvang je een link met instructies om deel te kunnen nemen aan het Webinar

Aanmelden is mogelijk via het aanmeldformulier

Indien beschikbaar maken we tijdens de bijeenkomst gebruik van een schrijftolk.

Graag tot 17 september 2024.