Webinar - De meerwaarde van ergotherapie bij overprikkeling en vermoeidheid

Evenementdatum: 08 november 2022

Hoe kan je werken, naar school, uitgaan of gewoon alledaagse activiteiten thuis doen zonder al te veel overprikkeld of vermoeid te raken. Niet (teveel) van anderen afhankelijk zijn en jezelf kunnen redden is een groot goed. Toch kan het vinden van een goede balans tussen wat je wilt en wat je kunt een uitdaging zijn. Hoe kun je met minder energie meer doen? Een ergotherapeut kan je daarbij helpen en begeleidt je (eventueel samen met je naasten) totdat je weer zelf verder kunt. Je gaat vooral praktisch aan de slag. Interesse? Meld je aan voor deze bijeenkomst van Hoormij·NVVS op 8 november 2022 en ontdek de mogelijkheden.

Yvette Zwart, ergotherapeut en Wilma Wobben, ervaringsdeskundige, leggen uit wat ergotherapie is en wat het kan betekenen voor mensen met evenwichtsproblemen en/of duizeligheid. Er is veel aandacht voor klachten passend bij deze aandoening. Denk aan overprikkeling en vermoeidheid. Antwoorden op vragen zoals: wat kan een ergotherapeut voor je doen of welke behandelmogelijkheden zijn er? passeren de revue. Ook is er aandacht voor praktisch zaken, zoals het vinden van een vergoeding. Het Webinar is primair gericht op duizeligheid en evenwichtsklachten, maar biedt ook handvatten als je te maken hebt met (nog) een andere aandoening.

19.15 uur - 19.30 uur - Inloop deelnemers
19.30 uur - 19.35 uur - Opening door Corrine Verwer, vrijwilligerscoördinator Hoormij·NVVS
19.35 uur - 19.45 uur - Persoonlijke ervaring met ergotherapie door Wilma Wobben
19.45 uur - 20.00 uur - Wat kan een ergotherapeut voor jou betekenen door Yvette Zwart

20.00 uur - 20.10 uur - Pauze

20.10 uur - 20.25 uur - Praktische zaken over ergotherapie en beantwoorden van vragen door Yvette Zwart
20.25 uur - 20.30 uur - Afsluiting door Corrine Verwer

8 november 2022 vanaf 19.30 - 20.30 uur via Zoom

Eigen bijdrage

Leden van Hoormij∙NVVS kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen bij aanmelding vóór 2 november 2022 € 5,00, daarna € 7,50.

Vragen?

Stuur een bericht via Evenwicht@stichtinghoormij.nl

Deelname

Kort vóór de bijeenkomst ontvang je een link met instructies om deel te nemen aan het Webinar.

Schrijftolk

Er is een schrijftolk aanwezig.

Aanmelden

• Of - als het echt niet lukt - stuur een mail naar evenwicht@stichtinghoormij.nl met naam, mailadres, telefoonnummer, of je wel/geen schrijftolk nodig hebt en indien je lid bent van Hoormij∙NVVS ook het lidnummer, onder vermelding van ‘Webinar Ergotherapie’. Als je vragen hebt voor de sprekers, kun je deze ook in de mail vermelden.
  • Als je geen lid bent, graag het bovengenoemd bedrag overmaken op NL82RABO0300773269 t.n.v. Stichting Hoormij te Houten onder vermelding van ‘Webinar Ergotherapie’ en je naam.
  • Je aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage én de aanmeldingsmail.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van je gegevens ten behoeve van deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst verwijderd.