Tinnitus Jong Netwerk organiseert Babbelborrel 25-08

Evenementdatum: 25 augustus 2021

Het aantal jongeren met tinnitus stijgt. Vijf jaar geleden had nog 1 op de 20 jongeren last van oorsuizen, nu is dat al 1 op de 10. Openheid helpt, maar daar moet je wel aan toe zijn. Dat is een proces. Tinnitus Jong Netwerk, onderdeel van Hoormij∙NVVS, richt zich op contact tussen jongeren met tinnitus en is vooral actief op een besloten Facebook-pagina en via Instagram. Ze posten berichten, organiseren evenementen en jij hebt de vrijheid om zelf te plaatsen wat je wilt. Regelmatig vinden er (online) babbelborrels plaats. De volgende is op woensdag 25 augustus 2021 van 20.00 - 21.30 uur. Borrel je mee?

> Meld je aan via de (besloten) Facebookpagina of door een berichtje te sturen naar tinnitusjongnetwerk@stichtinghoormij.nl

Hoormij.NVVS is zich bewust van de weg die mensen met tinnitus afleggen en biedt handvatten in dit proces. Van de eerste klachten tot er succesvol mee omgaan. Hier vind je een filmpje van ruim 6 minuten. Met ervaringen van anderen met tinnitus en het advies van behandelaren. Of lees het verhaal van Davy. Hij is één van de initiatiefnemers van Tinnitus Jong Netwerk.

Wist je dat?

• Tinnitus niet alléén een piep of een suis is, maar dat het ook andere geluiden kunnen zijn?
  • Er geen operatie of behandeling is waarmee de tinnitus verdwijnt?
  • Je wél kunt leren omgaan met tinnitus en hier behandelingen voor zijn?
  • Mensen met tinnitus sneller moe, angstig en overprikkeld zijn of last hebben van concentratieproblemen en slapeloosheid?
  • Begrip van familie, vrienden en collega's helpt?
  • Zo’n 20% van de jongeren in Nederland last heeft van tinnitus? Dit vaak komt door luisteren naar harde muziek of uitgaan?
  • Tinnitus ook een andere oorzaak kan hebben?

Leg uit wat je hoort

Begrip uit je omgeving is belangrijk. Hoe leg je uit aan anderen hoe belastend het is? Maak bijvoorbeeld gebruik van de geluidsfile ‘Tinnitus geen gehoor’. Hierop staan ruim 150 tinnitus geluiden.