Stille online gespreksgroep Hyperacusis 7-12

Evenementdatum: 07 december 2022

Ben jij overgevoelig voor geluid en kan je normale omgevingsgeluiden slecht verdragen? Dan heb je waarschijnlijk last van hyperacusis.  Wil je andere mensen met dezelfde klachten ontmoeten? Of heb je deelgenomen aan het webinar hyperacusis en wil je verder praten? Zie je op tegen beeldbellen omdat het te veel geluid geeft? Of is misschien je eigen stem al te belastend? Meld je dan aan voor de digitale gespreksgroep die Hoormij∙NVVS organiseert. Meedoen kan zonder geluid.

In een klein groepje (maximaal 5-6 personen) gaan we onder leiding van een ervaren gespreksleider vanuit de werkgroep hyperacusis in op jullie vragen. Ook is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen en krijg je 'tips en trucs’.

woensdag 7 december 2022 van 13.30 tot 14.30 uur via TEAMS
De bijeenkomst duurt 1 uur en kan op verzoek worden verlengd tot maximaal 1,5 uur. Korter deelnemen mag ook als het erg belastend is.

Eigen bijdrage
Leden van Hoormij∙NVVS kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen bij aanmelding tot en week van tevoren € 2,50, daarna € 5,00.

hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Deelname
Kort vóór de bijeenkomst ontvang je een link met instructies om deel te kunnen nemen aan de gespreksgroep.

Schrijftolk
Tijdens de gespreksgroep typt de schrijftolk alles wat er wordt gezegd. Het typen kun je niet horen, de schrijftolk zet het geluid uit. Je kunt dan meelezen zonder het geluid aan te zetten, net als bij de ondertiteling op televisie. Het geluid van andere deelnemers én de schrijftolk kun je uit zetten.

Chatten of praten
Als je zelf wilt praten mag dat natuurlijk, maar als je liever de chat gebruikt omdat praten te belastend voor je is kan dat in deze gespreksgroep ook.

Microfoons
De microfoons blijven uit tot iemand iets wil zeggen en met elkaar zorgen we ervoor dat iemand niet onverwacht iets zegt of we door elkaar praten. Op die manier hoor je alleen de geluiden in je eigen omgeving.

Pauze
Er is een pauze na 30 minuten, maar voel je ook vrij om pauze te vragen en je eigen grenzen aan te geven.

Aanmelden

• Stuur een mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl met jouw naam, mailadres, telefoonnummer.
  • Als je lid bent van Hoormij∙NVVS jouw lidnummer en vermelding van ‘gespreksgroep hyperacusis + datum’.
  • Als je vragen hebt voor de gespreksleider, kun je deze ook in de mail vermelden.
  • Als tenminste twee mensen een schrijftolk nodig hebben, gaan wij iemand zoeken.
  • Indien je geen lid bent, wil je dan bovengenoemd bedrag overmaken op NL82RABO0300773269 t.n.v. Stichting Hoormij te Houten o.v.v. jouw naam en ‘8850 + Gespreksgroep hyperacusis + datum’.
  • Jouw aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage (indien van toepassing) én de aanmeldingsmail.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens t.b.v. deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst vernietigd.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen, zie je er tegenop of heb je suggesties om het voor jou nóg toegankelijker te maken? Mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Dit vind je misschien ook interessant: