Professionals opgelet: Landelijke cursus duizeligheid op 7 & 8 maart 2024

Evenementdatum: 07 maart 2024

Patiënten met duizeligheid bezoeken vaak meerdere zorgverleners, zoals de huisarts, fysiotherapeut, KNO-arts en/of neuroloog. Hierbij vindt veel onderzoek plaats, waarbij regelmatig geen diagnose te stellen is. Bij deze groep kan er ook sprake zijn van een psychosomatische component. Soms is dit zelfs de enige oorzaak van de klachten. Vaak behoeft een patiënt begeleiding van een fysiotherapeut (vestibulaire revalidatie) of een psycholoog. Echter, er zijn relatief weinig van deze zorgprofessionals met adequate kennis op dit gebied. Daar moet deze cursus op 7 en 8 maart 2024 - in Garderen - aan bijdragen.

Het doel van deze cursus is scholing op het gebied van psychosomatische klachten en behandeling van evenwichtspatiënten. Hierbij komen zowel de medische aspecten van duizeligheid en evenwichtsstoornissen, als de meer functionele en psychologische kant aan bod. Juist door gezamenlijk vanuit een verschillende achtergrond naar de patiënt met duizeligheid te kijken, kunnen we deze groep beter helpen.

Psychosomatisch netwerk

Ook is er door middel van deze cursus een psychosomatisch netwerk opzetten voor patiënten met psychomatische duizeligheid of evenwichtsstoornissen. Deelnemers aan de cursus worden, indien gewenst, vermeld op de website Kno.nl/duizeligheidscentra. Hierdoor vindt de patiënt met duizeligheid de juiste behandelaar sneller.

Voor wie?

Psychologen en fysio-, oefen-, cesar-, menschendieck-, ergotherapeuten, logopedisten met interesse in duizeligheid en evenwichtsstoornissen

Praktische informatie

Donderdag 7 maart 2024: Alle aspecten van functionele en psychosomatische klachten bij duizeligheid komen aan bod, met zowel aandacht voor herkenning, uitleg aan de patiënt en behandeling.

Vrijdag 8 maart 2024: Op praktische wijze verdieping zoeken betreffende de behandeling vanuit zowel fysiotherapeutisch als psychologisch oogpunt, kruisbestuiving tussen disciplines.

Locatie: Bilderberg Hotel 't Speulderbos - Speulderbosweg 54, Garderen

Accreditatie, kosten en voorwaarden

Kijk voor meer informatie, accreditatie, kosten, voorwaarden en aanmelden op cursusduizeligheid.nl