OPCI bijeenkomst Cochleair Implantaat in De Rijp (NH)

Evenementdatum: 11 juni 2024

Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie (OPCI) organiseert informele bijeenkomsten, waarbij belangstellenden samen komen om vragen te stellen, ervaringen omtrent het cochleair implantaat te delen en informatie te verzamelen. Wat mag je verwachten? Ontmoeting met mede-CI-dragers, luisteren naar ervaringsverhalen en het delen van adviezen. Kom je in aanmerking voor een CI of overweeg je een CI? Juist die ervaringsverhalen zijn waardevol. Niemand anders dan ervaren CI-dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI.

Je krijgt ook informatie over het CI-traject. Wat mag je van een CI verwachten of juist niet? Hoe revalideer je na de implantatie? Kan je weer telefoneren? Hoe is het om met CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk? Kortom, allerlei informatie om een goede afweging te maken voor jezelf. Wil je kennismaken met mensen met een CI? Heb je vragen over het gebruik van je CI of andere hoor- hulpmiddelen voor het CI? Overweeg je een CI en wil je er wel eens wat meer over weten? Meld je dan aan!

Onafhankelijk

OPCI is volledig onafhankelijk, niet gebonden aan CI-leveranciers of andere partijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is daarom ook zeker niet aan de orde!

Schrijf- en gebarentolk

Met ondersteuning van schrijf- en gebarentolken (op aanvraag). Doe je mee?

Locatie en tijd

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur

Locatie: De Rijp (NH)

De huiskamerbijeenkomsten op locatie organiseren we door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. Vanaf 19:15 uur ben je van harte welkom. De koffie en thee staat klaar. Om 19:30 uur wordt er gestart met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook een CI-drager). Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier CI-merken aanwezig.

Sprekers

Tijdens sommige bijeenkomsten wordt een spreker of expert uitgenodigd. Hier is momenteel nog niets over bekend. Kijk op de website van OPCI voor actuele informatie hierover.

Informatie en aanmelden

Het bijwonen van een OPCI-huiskamerbijeenkomst is gratis.

Helaas komt het geregeld voor dat mensen zich wél opgeven voor een huiskamerbijeenkomst, maar niet verschijnen. Heel vervelend voor het gastadres en de organisatie. In het bijzonder als de huiskamerbijeenkomst volgeboekt is en er mensen op de wachtlijst staan.
Dit willen we graag voorkomen. OPCI hanteert daarvoor een ‘statiegeldregeling’. Na aanmelding krijg je bericht of er nog plaats is of niet. Is er plaats, dan vragen wij je in dat bericht om € 5,- statiegeld over te maken op de OPCI-bankrekening. Pas ná ontvangst van het statiegeld is jouw aanmelding definitief. Ben je onverwacht verhinderd én meld je je uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af dan wordt het bedrag teruggestort. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst dan is er geen restitutie mogelijk. De aanwezigen krijgen tijdens de huiskamerbijeenkomst de vijf euro statiegeld contant terugbetaald.

Wil je een online bijeenkomst bijwonen? Dan kun je je aanmelden via het online aanmeldformulier. Heb je andere vragen? Stel die dan via huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl. Na aanmelding ontvang je ook het adres waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Bron: OPCI

Contactpersoon/bron: OPCI