Online gespreksgroep ernstige Hyperacusis 26-07

Evenementdatum: 26 juli 2022

Heb je ernstige hyperacusis en wil je graag andere mensen met dezelfde klachten ontmoeten? Of wil je contact met mensen die hier ook mee te maken hebben, maar is een gewoon gesprek of beeldbellen een probleem? Of is je eigen stem al te belastend? Hoormij∙NVVS zoekt tijdens deze speciale gespreksgroep een oplossing, zodat ook jij ervaringen kunt uitwisselen over deze ernstige vorm van hyperacusis. Wij doen dat door ondertiteling te gebruiken bij wat er gezegd wordt, zodat je het geluid zacht of uit kunt zetten. Interesse? Meld je dan aan voor de digitale gespreksgroep (zonder geluid) die Hoormij∙NVVS op dinsdag 26 juli 2022 van 11.00 - 12.30 uur via TEAMS.

Wat kun je verwachten?

Speciaal voor mensen met ernstige hyperacusis voor wie de reguliere online gespreksgroepen een te grote belasting zijn, heeft de werkgroep Hyperacusis een pilot ontwikkeld.
  • In een klein groepje (maximaal 5/6 personen) gaan we onder leiding van een ervaren gespreksleider vanuit de Werkgroep Hyperacusis in op jullie vragen, delen we ervaringen met elkaar en wisselen we ‘tips en trucs’ uit via TEAMS.
  • Tijdens de gespreksgroep typt de schrijftolk alles wat er wordt gezegd. Je kunt dan meelezen zonder het geluid aan te zetten, net als bij de ondertiteling op televisie.
  • Het geluid van andere deelnemers én de schrijftolk kun je uit zetten.
  • Als je zelf wilt praten mag dat natuurlijk, maar als je liever de chat gebruikt omdat praten te belastend voor je is kan dat ook.
  • De microfoons blijven uit tot iemand iets wil zeggen en met elkaar zorgen we ervoor dat iemand niet onverwacht iets zegt of we door elkaar praten. Op die manier hoor je alleen de geluiden in je eigen omgeving.
  • Er zijn twee pauzes ingepland, maar voel je ook vrij om pauze te vragen en je eigen grenzen aan te geven.
  • Heb je vragen, zie je er tegenop of heb je suggesties om het voor jou nóg toegankelijker te maken? Mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl.

dinsdag 26 juli 2022 van 11.00 - 12.30 uur via TEAMS

Eigen bijdrage
Leden van Hoormij∙NVVS kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen bij aanmelding tot en week van tevoren € 2,50, daarna € 5,00.

hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Deelname
Kort vóór de bijeenkomst ontvang je een link met instructies om deel te kunnen nemen aan het webinar

Schrijftolk aanwezig

Aanmelden

• Stuur een mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl met jouw naam, mailadres, telefoonnummer, of je wel/geen schijftolk nodig hebt,
  • Als je lid bent van Hoormij∙NVVS jouw lidnummer en vermelding van ‘gespreksgroep ernstige hyperacusis + datum ’.
  • Als je vragen hebt voor de gespreksleider, kun je deze ook in de mail vermelden.
  • Indien je geen lid bent, wil je dan bovengenoemd bedrag overmaken op NL82RABO0300773269 t.n.v. Stichting Hoormij te Houten o.v.v. jouw naam en ‘8850 + Gespreksgroep ernstige hyperacusis + datum’.
  • Jouw aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage (indien van toepassing) én de aanmeldingsmail.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens t.b.v. deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst vernietigd.

hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Dit vind je misschien ook interessant: