Informatie- en contactbijeenkomst Helmond 16-11

Evenementdatum: 16 november 2021

Slechter horen of te maken hebben met een gehooraandoening kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Het zegt niets over jouw kwaliteiten, maar door bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen of overprikkeling is het wel van invloed op je functioneren. Bij Hoormij∙NVVS begrijpen we dat. Ben je op zoek naar informatie en wil je in contact komen met lotgenoten. Kom dan naar deze informatie- en contactbijeenkomst in Helmond. 

De afdeling Regio Zuid-Oost Brabant organiseert deze informatie- en contactbijeenkomst in wijkgebouw de Fonkel, Prins Karelstraat 123, Helmond.

Tijd: 10.00 – 12.00 uur.

Toegang is gratis

Presentatie

De heer van der Horst - van de brandweer - geeft een presentatie over wat je kunt doen als er brand is. Er komen diverse vragen (en antwoorden erop) aan de orde, zoals: Hoe kun je gealarmeerd worden? Zijn er brandmelders voor slechthorenden? Wat kun je preventief doen? Denk aan mensen in je omgeving laten weten dat je slechthorend bent. Hoe moet je handelen als er brand uitbreekt en wat moet je doen met een ontruimingsplan?

Informatie en aanmelden

 Er is een schrijftolk aanwezig en er is een ringleiding.

Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar  zijn (vanwege Corona) is aanmelden verplicht. Uiteraard gelden ook bij ons de richtlijnen vanuit de overheid met betrekking tot Covid-19. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden neem dan contact op met mw. van de Laar via: inevandelaarvanvijfeijken@hotmail.com 

Vol is vol.