Huiskamerbijeenkomst Zeewolde: Hoezo Nederlands met Gebaren?

Evenementdatum: 26 april 2018

In de huiselijke sfeer van de Oude Bieb organiseren wij elke laatste donderdag van de maand een voorlichtingsbijeenkomst voor mensen met een gehooraandoening en hun partners, familie of vrienden.

Gebarentaal wordt vaak gezien als de taal die alleen door mensen die doof zijn wordt ingezet. Maar wanneer je slechthorend bent, of een andere gehooraandoening hebt, wat doe je dan? Hoe kun je dan communiceren en jezelf verstaanbaar maken?

Naast de Nederlandse Gebarentaal, bestaat ook Nederlands met Gebaren, en dit wordt vaak ingezet door mensen die slechthorend zijn. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarom zou je het gebruiken?

Tineke Willekes, docent Babygebaren zal hier tijdens een korte presentatie meer over vertellen. Eveneens leren we op een speelse manier enkele gebaren uit het Nederlands met Gebaren.

Wil jij er op 26 april bij zijn? Meld je hieronder aan!

Tijd:

Locatie:
Oude Bieb
Raadhuisstraat 31
3891 EB Zeewolde

Sprekers:
Paula Hijne, ervaringsdeskundige tevens vrijwilliger Stichting Hoormij
Tineke Willekes, docent babygebaren

Voor wie?
Mensen met een gehooraandoening, familie, vrienden en andere belangstellenden.

Toegang:
Gratis toegankelijk na opgave. Je kunt deze middag een vrijwillige donatie achterlaten.

Schrijftolk is aanwezig.

Aanmeldingsformulier
Vul hier uw gegevens in.
v