Huiskamerbijeenkomst Hyperacusis in Den Haag

Evenementdatum: 24 mei 2022

Iedereen met een normaal gehoor kent de ervaring dat sommige geluiden hinderlijk zijn: een opgevoerde motor, een laag vliegende straaljager, gekras van een nagel over een schoolbord of een klapperende deur als je vermoeid op bed ligt. Mensen die overgevoelig zijn voor geluid ervaren 'dagelijkse geluiden' als pijnlijk of zeer hinderlijk. Stemmen klinken schel of indringend. De waterkoker, de douche, het piepje van de magnetron, gekletter van servies en bestek of de muziek in winkels en horeca is pijnlijk en storend. Kortom wie deze gehooraandoening heeft kan normale omgevingsgeluiden vaak niet of slecht verdragen. Meer weten? Meld je aan voor de huiskamerbijeenkomst in Den Haag.

Hoormij.NVVS, afdeling Den Haag, organiseert op 24 mei 2022 een huiskamerbijeenkomst over Hyperacusis.

Datum en tijd

Tijd: 14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Locatie: Den Haag (volledig adres volgt na aanmelding)

De waarde van contact met lotgenoten

Hoe gaan anderen om met deze overgevoeligheid? Wat is de invloed op je dagelijks leven? Hoe leg je het goed uit aan je omgeving? Waar hebben anderen baat bij? Wie heeft er tips? Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Verder kun je al je vragen aan ervaringsdeskundigen stellen. Ook Jan Huttinga, gespreksleider, is ervaringsdeskundige. De bijeenkomst is klein in aantal deelnemers, maximaal 8 en we streven naar rust en laag geluidsvolume.

Schrijftolk is aanwezig

Meer informatie of aanmelden?

Aanmelden kan voor 21 mei 2022 via denhaag@stichtinghoormij.nl. Via dit adres kun je ook contact opnemen voor meer informatie.