Gespreksgroep Hyperacusis in Houten 21-03

Evenementdatum: 21 maart 2024Georganiseerd door: Hoormij∙NVVS

Ben jij overgevoelig voor geluid en kan je normale omgevingsgeluiden slecht verdragen? Dan heb je waarschijnlijk last van hyperacusis.  Wil je andere mensen met dezelfde klachten ontmoeten? Bijvoorbeeld om tips, vragen of ervaringen mee uit te wisselen? Of heb je eerder deelgenomen aan een andere bijeenkomst en wil je verder praten? Meld je dan aan voor de gespreksgroep die Hoormij∙NVVS organiseert in Houten.

donderdag 21 maart 2024 van 11.00 - 12.30 uur in Houten
Korter deelnemen mag ook als het erg belastend is.

Eigen bijdrage
Leden van Hoormij∙NVVS kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen bij aanmelding € 2,50.

hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Schrijftolk
Een schrijftolk wordt geregeld bij minimaal twee verzoeken daarvoor. Geef dit tijdig aan.
Bij minder dan twee verzoeken is het mogelijk (handig) om zelf een schrijftolk mee te nemen.

Toegankelijkheid

• Voorafgaand aan de gespreksgroep en tijdens de gespreksgroep wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met toegankelijkheid voor mensen met hyperacusis.
  • De locatie ligt op 350 m loopafstand van het NS station Houten en op enkele minuten lopen vanaf een parkeerplaats.
  • Korter deelnemen is mogelijk.
  • Korte pauzes
  • Tijdens de bijeenkomst worden geluid en andere triggers gereguleerd.
  • Geluid wordt zo veel mogelijk beperkt.
Aantal deelnemers: 6-8

Wat kun je verwachten?

• In een klein groepje gaan we in op vragen, delen we ervaringen en wisselen we ‘tips en trucs’ uit.
  • De gespreksgroep wordt begeleid door één of twee ervaringsdeskundigen van de Commissie Tinnitus en Hyperacusis.
  • Bij de gespreksgroep zijn alleen mensen met (mogelijke) hyperacusis. Er zijn geen professionals zoals zorg- en hulpverleners.
  • Onderwerpen worden bij aanvang samen met de groep afgestemd.
  • Aan het begin en tijdens de bijeenkomst proberen de gespreksleiders er extra op te letten om het geluid goed te reguleren en beperken.
  • Als er iets is tijdens de gespreksgroep geef het gerust aan.

• Aanmelden kan uitsluitend via de aanmeldingslink.
  • Als je vragen hebt voor de gespreksleider, kun je deze ook in de mail vermelden.
  • Jouw aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage (indien van toepassing) én de aanmeldingsmail.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens t.b.v. deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst vernietigd.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen, zie je er tegenop of heb je suggesties om het voor jou nóg toegankelijker te maken? Mail naar hyperacusis@stichtinghoormij.nl

Dit vind je misschien ook interessant: