Winnaar Philips Innovation Award 2016 helpt doven en slechthorenden beter communiceren

Studentenstart-up Ava, een mobiele tekstverwerker voor mensen met gehoorverlies, heeft de Philips Innovation Award 2016 gewonnen. Ava mag zich komend jaar de meest innovatieve studentenstart-up van Nederland noemen. De winnende studenten bewezen de grote impact van hun uitvinding aan de jury.

De app van Ava laat doven en slechthorenden in minder dan een seconde zien wat andere mensen in een ruimte zeggen. Hiervoor neemt de app geluid op met iedere aanwezige telefoon. Doordat de ouders van één van de oprichters doof zijn, wil Ava de communicatiebarrière tussen doven/slechthorenden en goedhorenden verminderen. Het team van Ava studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De Philips Innovation Award is de grootste studentenondernemersprijs van Nederland. De winnaar ontvangt een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. Ava kan de prijs goed gebruiken want de Ava-app is bijvoorbeeld nog volop in ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op http://www.ava.me/. Hier kun je je ook opgeven als tester.

Publicatiedatum: 30 mei 2016