Onderzoek: Hoe leren jongeren met een CI de Engelse taal?

De Rijksuniversiteit Groningen en het UMC Groningen doen samen onderzoek naar hoe jongeren met cochleaire implantaten Engels leren. Ook willen de onderzoekers begrijpen welke factoren het leren van Engels kunnen beïnvloeden. Ben je tussen 12 en 17 jaar en heb je een CI? Doe dan mee!

Het eerste deel van het onderzoek bestaat uit een vragenlijstenstudie. Die is bedoeld om jongeren te laten vertellen hoe zij zelf het leren van Engels ervaren. Om uit te zoeken welke factoren invloed hebben op het leren van Engels, worden ook vragen gesteld aan één van de ouders en – als dat mogelijk is – de leraar Engels. Als dank voor het invullen krijg je een cadeaubon.

Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer:
Voor jongeren 60 – 90 minuten (maximaal 120).
Voor één van de ouders 45 – 60 minuten (maximaal 90).
Voor de leraar Engels 10 – 15 minuten (maximaal 25).

Wil je meedoen?

Neem dan contact op met de onderzoekers. Je krijgt vervolgens een toestemmingsformulier per post toegestuurd. Na ondertekening door jou en je ouders krijgen jullie een toegangscode om te kunnen inloggen op de online vragenlijsten. Voor de leraar Engels krijg je per post een informatiepakket. Deze kun je aan de leraar Engels geven met de vraag of hij/zij de vragenlijsten wil invullen. 

Vragen of aanmelden? Neem dan vrijblijvend contact op met de onderzoekster Enja Jung: d.e.jung@umcg.nl

Kijk hier voor meer informatie


Publicatiedatum: 25 oktober 2017