Nieuw: De KinderGebaren-app voor dove en (slecht)horende kinderen

200 gebaren gemaakt door en voor kinderen zijn samengebracht in de KinderGebaren-app, de winnaar van de Siméa Innovatieprijs 2017. Zo kunnen dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar communiceren. De app is ontwikkeld door de vader van een doof jongetje en de NSDSK en is gratis beschikbaar via Google Play Store en de App Store.

Dove, slechthorende en horende kinderen kunnen met de app spelenderwijs gebaren leren, aan de hand van voorbeeldfilmpjes. De gebaren in de filmpjes zijn gemaakt door 18 kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar. Ook horende broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen de app gebruiken. De gebaren zijn ingedeeld in de categorieën: dieren, ik en mijn omgeving, leuk, seizoenen en emoties. Ook zit er een quiz in de app waarmee de kinderen hun gebarenkennis kunnen testen. Dit is de eerste gebaren-app die voor en door kinderen is gemaakt. De app is gratis beschikbaar via Google Play Store en de App Store.
 

Enthousiaste peuters

De KinderGebaren-app is fris en speels vormgegeven en de categorieën sluiten aan op de belevingswereld van de kinderen. Op de Knipoog, de behandelgroep van de NSDSK voor dove en slechthorende peuters van 1,5 tot 4 jaar zijn de peuters erg enthousiast over de app. Ook voor de ouders is het een mooie manier om samen met hun kinderen gebaren te leren.

 Klik hier voor de promofilm van de KinderGebaren-app

De KinderGebaren-app werd mogelijk gemaakt met financiële steun van de NSGK.
 
Meer informatie:
Evelien Dirks, senior onderzoeker NSDSK, edirks@nsdsk.nl, 06-54 92 79 15.
Website: nsdsk.nl 
 

Publicatiedatum: 10 april 2017