Hoormij Magazine 3 is uit!

Morgen, 15 september, verschijnt het septembernummer van Hoormij Magazine. Deze editie bevat extra veel informatie over de Ziekte van Ménière en andere evenwichtsaandoeningen. Niet toevallig, want van 18-24 september doet Stichting Hoormij mee met de internationale Balance Awareness Week

De ziekte van Ménière kenmerkt zich door een combinatie van draaiduizeligheid, slechthorendheid en tinnitus (oorsuizen). Anita Langeveld vertelt over haar heeft tweezijdige Ménière. “Door de vele aanvallen was bovendien mijn linker evenwichtsorgaan helemaal kapot, rechts was bijna kapot (bilaterale vestibulopathie). Ook was ik links doof en rechts slechthorend geworden.” Daar kwam de diagnose ‘mogelijk’ vestibulaire migraine bovenop. Naast de heftige duizeligheidsaanvallen, tinnitus, hyperacusis en druk in het oor kreeg Anita ook te kampen met extreme vermoeidheid, evenwichtsproblemen, instabiel zicht, veel hoofdpijn, slaapproblemen, concentratie- en geheugenproblemen en overprikkeling. Toch gaat ze niet bij de pakken neerzetten. Daarnaast vind je tips voor autorijden met een evenwichtsaandoening en vertelt Anne de Rooij in haar column hoe ménière haar toch weer na jaren overrompelde. 

Jongeren en TOS

Daarnaast in dit nummer aandacht voor TOS binnen het gezin. Uiterlijk lijken Louisa (9) en haar tweelingzusje Arletta sprekend op elkaar. Tot Louisa begint te praten. Na een ingrijpende operatie als baby ontwikkelde zij een taalontwikkelingstoornis. Voor alle ouders en hun kinderen met TOS of slechthorendheid organiseert Stichting Hoormij op 4 november de jaarlijkse Infodag, met leuke en uitdagende programma’s voor kids en jongeren, en met veel workshops voor ouders en professionals. Ook daar besteden we uiteraard aandacht aan.  

Nieuwe websites

Ook lees je meer over nieuwe interessante websites: www.erbijhoren.nl voor slechthorende jongeren en www.tolkkeuzehulp.nl om de voor jouw situatie beste gebaren- of schrijftolk te vinden. Ook kun je vast kennismaken met de vernieuwde Hoorwijzer. Daarnaast is er aandacht voor het eerste Wereld Tinnitus Congres. De conclusie: er is wereldwijd veel onderzoek, maar er is nog weinig bekend. En tot slot een inspirerend verhaal van Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog, gespecialiseerd in tinnitus. Daarnaast maakt hij kunst. Die combinatie leidde onder meer tot beschilderde akoestische panelen die geluid absorberen.

Ook Hoormij Magazine ontvangen?

Als lid van NVVS, FOSS of SH-Jong ontvang je Hoormij Magazine vier keer per jaar in papieren vorm. Daarnaast kunnen leden alle digitale versies van Hoormij Magazine teruglezen en downloaden via hun persoonlijke pagina.
 
Wil je ook het magazine ontvangen? Word dan lid van NVVS, FOSS of SH Jong! Dat regel je snel en makkelijk hier. 
Publicatiedatum: 14 september 2017