Een pop met hoortoestellen

Onlangs is de Britse speelgoedfabrikant Makies begonnen met de nieuwe speelgoedlijn Toy Like Me. De poppen in deze serie wijken af van het standaardideaal. Zij hebben namelijk allemaal een zichtbare beperking of een ander specifiek kenmerk dat hen bijzonder maakt. Zo is er ook een pop met hoortoestellen.

Toy Like Me is begonnen als online campagne van enkele ouders van kinderen met een beperking. Zij adviseerden elkaar om een standaardpop uit de winkel zodanig aan te passen dat deze meer op het uiterlijk van hun eigen kind ging lijken. Hieraan werd volop gehoor gegeven en veel ouders knutselden zelf poppen met een zuurstofslang, een voedingssonde, hoortoestellen of een CI. Toen Makies over de actie hoorde, voelde de fabrikant zich geïnspireerd om een speelgoedlijn in het leven te roepen onder dezelfde naam.

Door kinderen met een beperking een pop te geven die op hen lijkt, voelen zij zich sneller ‘bijzonder’ en ‘uniek’ in plaats van ‘gehandicapt’ of ‘anders’. En natuurlijk leren ook de andere kinderen spelenderwijs dat kinderen met een beperking er gewoon bijhoren. Meer informatie op https://mymakie.com.
Publicatiedatum: 01 februari 2016