Deelnemers gezocht voor online tinnitus onderzoek

Psychologe dr. Rilana Cima van de Universiteit van Maastricht doet onderzoek naar tinnitus. Hiervoor is zij op zoek naar mensen die korter dan zes maanden tinnitus hebben. Het onderzoek is bedoeld om inzicht verkrijgen in factoren die verklaren waarom sommige mensen meer hinder ondervinden van tinnitus dan anderen. Wat is de beperking van tinnitus in het dagelijkse leven en hoe ontwikkelt tinnitus zich door de tijd?


Het onderzoek bestaat uit het invullen van een aantal online vragenlijsten. De komende twaalf maanden vul je elk kwartaal online vragenlijsten in. Daarna nog een keer een half jaar later. In totaal beslaat het onderzoek dus anderhalf jaar. 

Wie kan deelnemen? 

Deelnemen kan als je ouder bent dan 18 jaar en de tinnitus (oorsuizen) minder dan zes maanden kunt waarnemen. Het gaat hierbij niet om de zogenaamde tijdelijke 'piep' in de oren, die iedereen wel eens hoort en ongeveer 30 seconden aanhoudt, maar om permanent geluid. Ook als je geen directe hinder ervaart van de piep kun je meedoen. Alle verkregen gegevens worden vertrouwelijk en anoniem verwerkt.

Voor meer informatie en om je aan te melden: klik hier
Publicatiedatum: 26 april 2017