CI-informatiebijeenkomst 30-31 januari

Hoe is het om te horen met een cochleair implantaat (CI)? Kan je beter deelnemen aan gesprekken en genieten van muziek of geluiden die je vroeger hoorde? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de keuze voor CI, de operatie en revalidatie? Op maandag 30 of dinsdag 31 januari 2017 kun je in Vianen in contact komen met (ouders van) CI-gebruikers en de (on)mogelijkheden van een CI ontdekken. 

Wanneer hoortoestellen niet voldoende (meer) helpen, kun je in aanmerking komen voor een cochleair implantaat (CI). Maar een CI kun je niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. Je maakt een keuze voor iets wat je nog niet kent en waar je naderhand niet op terug kunt komen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van de ervaringen van CI-gebruikers. 

'Speeddaten' met CI-gebruikers

Tijdens de CI-informatiebijeenkomsten in januari vertelt een CI-gebruiker wat zijn CI voor hem betekent en hoe hij ermee hoort. Ook is er een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics aanwezig. Zij geeft uitleg over de werking van een CI. Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij een van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en stel hen al je vragen. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI.

Waar en wanneer

Maandagavond 30 januari van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
Dinsdagmiddag 31 januari van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)

Locatie: Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

Publicatiedatum: 20 december 2016