Belgisch boek rond evenwichtsstoornissen ‘Dizzy me’ gaat internationaal

Zeven jaar na de eerste van drie succesvolle edities van het Nederlandstalige Dizzy me – Licht op evenwicht, is er nu ook een Engelstalige editie, waarbij ervaringsdeskundige en prof samen een brug slaan tussen dokter en patiënt. De Engelse versie telt 100 bladzijden gloednieuwe inhoud. Het boek beschrijft twaalf evenwichtsstoornissen op basis van de recentste inzichten en dat in begrijpelijke taal.

Tania Stadsbader worstelde sinds haar 23ste dik vijftien jaar met hevige aanvallen van vertigo (duizeligheidsaanvallen). Professor Floris Wuyts verdiept zich al een kwarteeuw in het evenwichtssysteem. Hij is directeur van AUREA, dat staat voor Antwerp University Research Center for Equilibrium and Aerospace, een van de meest vooraanstaande evenwichtslabs ter wereld. Wuyts hielp Stadsbader tien jaar geleden aan de juiste diagnose. Genezen na een operatie aan het evenwichtsorgaan in 2008 schreven zij samen Dizzy me, om zo kennis te delen over evenwichtsstoornissen in België en Nederland. En nu gaat het boek internationaal. 

Ervaringen, testmethoden en behandeling

Dizzy me bevat naast Tania’s verhaal ook dat van bekende en minder bekende internationale lotgenoten. Daarnaast vind je er alle up-to-date kennis rond elk ziektebeeld: van klinische symptomen tot testmethoden en behandeling. Met de allernieuwste Barany Society-criteria voor elke ziekte en de SoStoned-methode voor differentiaaldiagnose. 

Toename aan diagnoses

Met het boek willen de schrijvers wereldwijd de aanzet geven tot verandering in aanpak van evenwichtspatiënten en multidisciplinair samenwerken tussen diverse specialismen. Vanwege de recente toename aan diagnoses, is het de opzet om internationaal dokters bij te scholen, medische richtlijnen te realiseren en de doorlooptijd voor patiënten naar diagnose en genezing te verkorten. 

Er staan ook nog een e-book en een Spaanse versie op de planning. Intussen bereiden de auteurs zich voor op een vierde Nederlandstalige editie. 

Dizzy Me. Shedding light on balance. °2017 – 432 blz, Kügler Publications. ISBN 978-90-6299-265-2. Prijs: 47,12 euro. www.kuglerpublications.com -- Preorder link Dizzy Me.
Licht op evenwicht. °2015 - 327 blz, ASP Editions ISBN 978-90-5718-466-6. Prijs: 27,95 euro. www.aspeditions.be


Kijk ook op de Dizzy me-website voor meer info
Publicatiedatum: 02 oktober 2017