Balance Awareness Week 2017 Dag 1: het verhaal van Anita Langeveld

Deze week is het weer internationale Balance Awareness Week. Ook als Stichting Hoormij besteden we deze week extra aandacht aan evenwichtsproblemen, zoals die voor kunnen komen bij mensen die de ziekte van Ménière of een brughoektumor hebben. Nieuw dit jaar is de aandacht voor andere evenwichtsaandoeningen. Op onze speciale BAW-pagina vind je nog veel meer informatie  

De Ziekte van Ménière, een brughoektumor of andere evenwichtsaandoening, kan je leven volledig op zijn kop zetten. Zoals bij Anita Langeveld. Begin 2010 vermoedt zij dat ze na een griepje een ontsteking aan haar evenwichtsorgaan heeft opgelopen. Tot ze op haar werk een heftige aanval van draaiduizeligheid krijgt. “Ik dacht dat het iets in mijn hersenen was”, vertelt ze. Het bleek de Ziekte van Ménière. Die werd tweezijdig. Bovendien raakten haar evenwichtsorganen ernstig beschadigd en kampt ze met oogproblemen.

Enorme impact

Anita is op het moment van de diagnose 44 jaar, leidt samen met haar man een actief leven en heeft een drukke baan als consultant werving en selectie voor de medische gezondheidszorg. “Ik had destijds geen idee dat de Ménière zo'n enorme impact op mijn leven zou hebben. Tijdens de eerste ziekteperiode boekte ik zelfs nog een verre reis naar Zuidoost Azië voor later dat jaar. Die moesten we annuleren. Ik besef nu dat ik zo'n reis nooit meer zal kunnen maken.” Het eerste jaar had Anita aanval na aanval en kon niet eens thuis normaal functioneren, laat staan werken.”

Lees hier haar hele verhaal.
Publicatiedatum: 18 september 2017