Auris lanceert app 'Van nul tot taal'

Auris lanceert een nieuwe app: Van nul tot taal. Een app vol nuttige taaltips, ondersteund met voorbeeldfilmpjes om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.Met behulp van de informatie en voorbeeldfilmpjes in de app kunnen ouders van jonge kinderen en medewerkers in de kinderopvang leren hoe ze de taalontwikkeling bij kinderen kunnen stimuleren.

De app bestaat uit twee onderdelen. Zo is er een onderdeel met handige tips ingedeeld op leeftijd om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Het andere deel van de app is voor ouders die de ‘Tas vol taal’ gebruiken. De ‘Tas vol taal’ is een tas vol spelletjes en materialen die ouders te leen krijgen om thuis met hun kind spelenderwijs taal te oefenen. Ouders die de tas niet hebben kunnen ook gebruikmaken van de tips en voorbeeldfilmpjes. De meeste ouders hebben het spelmateriaal of vergelijkbare spullen die nodig zijn voor de oefeningen vaak al in huis.De Auris-app helpt ouders en medewerkers in de kinderopvang om bewuster en spelenderwijs om te gaan met taal. Als ouders weten wat ze moeten doen, voelen ze zich ook bekwamer in de opvoeding van hun kind.

In Nederland heeft 5 tot 7 procent van de kinderen een vorm van een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Lang niet altijd wordt deze stoornis herkend. Door de juiste aanpak thuis en op school kan soms erger worden voorkomen. De app is daarom speciaal gemaakt voor ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis maar ook ouders van jonge kinderen zonder deze stoornis en medewerkers in de kinderopvang kunnen veel voordeel hebben bij de informatie en filmpjes. De app is mede ontwikkeld door medewerkers van Auris Zorg in Goes.

Publicatiedatum: 02 juni 2016